Etter angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i januar, lovet Anonymous å spore opp og stenge ned alle kontoer på sosiale medier som har tilknytning til terrorgruppene al-Qaida, IS og alle andre terrorgrupper.

Nå hevder Anonymous at de har stengt 800 Twitter-kontoer, 12 Facebook-sider og mer enn 50 epostadresser. En gjennomgang som CNN har gjort, viser at de fleste av kontoene som hackerne lister opp, faktisk er utilgjengelige.

- Det er tydelig at tilstedeværelse i sosiale medier er viktig for IS siden de investerer så mye tid og ressurser i å være der, sier forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), Thomas Hegghammer, til ABC Nyheter.

Han tror imidlertid ikke at Anonymous vil klare å begrense terroristenes tilstedeværelse på nett.

Anonymous er en gruppe aktivister og hackere som hevder de forsvarer demokratiet. De har tidligere gjennomført flere cyberangrep, blant annet mot Scientologikirken og mot Twitter-kontoen til Ku Klux Klan. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.