Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Tidligere Nokia-toppsjef Stephen Elop er ikke lenger sjef for Microsofts mobiltelefonsatsing. Han vil forlate selskapet etter en avtalt overgangsperiode, skriver programvareselskapet i en pressemelding. Foto: Jeff Gilbert.
Tidligere Nokia-toppsjef Stephen Elop er ikke lenger sjef for Microsofts mobiltelefonsatsing. Han vil forlate selskapet etter en avtalt overgangsperiode, skriver programvareselskapet i en pressemelding. Foto: Jeff Gilbert. les mer

Microsoft

Elop forlater Microsoft

Nokias tidligere toppsjef Stephen Elop er ikke med i lederkabalen til Microsofts konsernsjef Satya Nadella.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nyheten om at Elop og to andre Microsoft-topper forsvinner ut av selskapet ble kjent gjennom en pressemelding onsdag.

Elop ble med over til Microsoft da selskapet mot slutten av 2013, under ledelse av daværende konsernsjef Steve Ballmer, kjøpte Nokias mobiltelefonvirksomhet for mer enn 9 milliarder dollar. Oppkjøpet var tenkt å gjøre Microsoft til en spiller å regne med i kampen om folks mobilhjerter.

I stedet har utviklingen vært negativ for Microsoft. Windowstelefonene har mistet markedsandeler og nylig fortalte selskapet at det planla ytterligere kostnadskutt innenfor smarttelefonvirksomheten. Disse kuttene vil komme på toppen av allerede planlagte kutt for tusenvis av ansatte, skriver The Wall Street Journal.

Analytiker Daniel Ives hos FBR Capital Markets mener Elops avskjed "uttrykker at Micorsoft mener Nokia og hele mobilstrategien ikke var på vei i riktig retning".

Ives forventer at Microsoft vil gjøre ytterligere nedskrivninger i mobilvirksomheten i løpet av det kommende året.

Tekno Mobil Microsoft
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.