Det har lenge vært gode tider for teknologiselskapene i Silicon Valley i California.

I februar fortalte blant annet sivilingeniør Andreas Andersen (36) til DN at han ikke angret på at han forlot en trygg jobb i Norge for å prøve lykken i USA. Han sa Silicon Valley skriker etter ingeniører og anbefalte nordmenn om å dra dit for å jobbe. (krever innlogging)

At behovet for kompetanse også bidrar til å presse lønningene til værs er det heller ingen tvil om. Det erfarte Schibsted tidligere i år da de hentet folk blant verdens fremste teknologer i Silicon Valley. Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal uttalte da at han ikke utelukket at de ville dytte ham ned fra lønnstoppen i konsernet. (krever innlogging)

Nå har den svært mediesky medgründeren av Spotify, Daniel Ek, i et sjeldent intervju fortalt om konkurransen om kompetente ansatte it-bransjen, skriver nyteknik.se.

- Det har ført til 100 prosent årlig økning av lønningene i områder som Silicon Valley. Det er helt sinnssykt, sier han i intervjuet.

Fikk ikke jobb hos Google

Ek forteller også ifølge nyteknik.se at han etter å ha startet flere selskaper søkte jobb hos Google, men fikk avslag. Han fikk beskjed om å komme tilbake når han hadde tatt en universitetseksamen.

Det endte i stedet med at han grunnla strømmetjenesten Spotify sammen med Martin Lorentzon.

Hvordan det gikk er ingen hemmelighet.

Spotify har blitt en gedigen suksess og Ek bekrefter at selskapet nå omsetter for et par milliarder dollar i året.

I sommer forsterket blant annet TeliaSonera samarbeidet med Spotify og gikk inn med 115 millioner dollar (rundt 950 million kroner), noe som på det tidspunktet priset Spotify til 8,2 milliarder dollar (i underkant av 70 milliarder kroner).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Spotify-byks etter Apple Music-lansering