Dell, i samarbeid med det teknologifokuserte oppkjøpsfondet Silver Lake, er i fremskredne samtaler om å kjøpe EMC Corporation. Hvis samtalene resulterer i en transaksjon, vil det trolig bli det største oppkjøpet i teknologisektoren noensinne.

Det skriver Wall Street Journal, som viser til ikke-navngitte kilder med kjennskap til saken.

En av kildene sier at en avtale kan bli inngått i løpet av en uke. Den samme personen sier at avtalen som diskuteres for øyeblikket, involverer en utskillelse av EMCs VMware-virksomhet. EMC har vurdert flere muligheter siden WSJ i fjor rapporterte at selskapet hadde igangsatt en strategisk gjennomgang.

EMC har for øyeblikket en markedsverdsettelse på rundt 50 milliarder dollar, og en avtale vil trolig være for om lag dette beløpet.

EMC-aksjen steg 7,9 prosent i utvidet handel i USA onsdag, etter WSJ-saken ble publisert.

Les også:
Asia i dag: Dette er en 100 mrd. dollar gorilla  
Nå blir det vanskeligere å få boliglån
Milliardkontrakt til Kværner på Johan Sverdrup
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.