Facebook sendte i dag ut en pressemelding hvor de beskriver en ny funksjon i sin Messenger meldingsapp. Kort fortalt handler det om at hvis du diskuterer en møteplass med en kontakt kan du men en ny knapp bestille transport til møtestedet direkte fra samtalevinduet.

Og Facebooks lanseringspartner for den nye funksjonen er omstridte Uber.

Tanken er at «Transport»-funksjonen i Messenger skal kunne brukes av alle transporttjeneser som ønsker denne salgskanalen, og det er ingenting i veien for at den kan brukes med kollektivtrafikk i tillegg til drosjetjenester.

Foreløpig er tjenesten bare tilgjengelig i utvalgte regioner i USA hvor Uber opererer, men etter en testfase vil også andre land og tansporttjenester komme til.

Betaling

I USA kan man også overføre penger til hverandre via Facebook Messenger, på samme måte som man bruker Vipps og Mobilepay her i Norge.

Denne tjenesten har vært tilgjengelig siden i sommer, men har ennå ikke spredd seg utover USAs landegrenser.

Les også:
EU presser Facebook
- Ingen gjester skal sitte igjen med dårlige inntrykk
Ny taxi-app tar opp kampen med Uber  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.