Samme dag som paven møtte Apple-sjef Tim Cook i Vatikanet, sendte han ut en uttalelse hvor han understreker at digital teknologi og internett kan bringe folk sammen, men også skape dype sår.

- Ordene og handlingene våre bør vare slik at de hjelper oss alle til å flykte fra de onde sirklene av fordømmelse og hevn, som fortsetter å forlede individer og nasjoner, og oppmuntrer til hat, skriver paven, som selv er en aktiv Twitter-bruker.

Han understreket at det er viktig at alle følger de samme levereglene i cyberspace som i hverdagen.

- Det er ikke teknologi som bestemmer om kommunikasjonen er pålitelig eller ikke, men heller menneskenes hjerte og vår kapasitet til å bruke de midlene vi har tilgjengelig på en klok måte.

Ipad-eier

Pave Frans er kjent for å være teknologiinteressert. Han har eid flere Ipader, og har brukt dem til å skrive tweets til millioner av følgere verden over.

- Den digitale verdenen er en offentlig plass, en møteplass hvor vi enten kan oppmuntre eller nedverdige hverandre, delta i en meningsfull diskusjon eller i urettferdige angrep. Sosiale nettverk kan forenkle vennskap og fremme det gode i samfunnet, men de kan også føre til ytterligere polarisering og oppdeling mellom individer og grupper, skriver paven.

Vatikanet har ikke gitt noen detaljer om møtet med Apple-sjefen, som etterfølger et møte med Google-toppen Erik Schmidt i forrige uke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.