På internetts svartebørs for kriminelle er den typiske salgsprisen for stjålne kredittkortdetaljer 1,50 kroner per stykk. Men sikkerhetsekspertene i Trend Micro har oppdaget en ny trend innen lyssky netthandel: Hackede Uber-kontoer.

En hacket Uber-konto selges for rundt 27 kroner per stykk. Disse utnyttes ved at en person registrerer seg som Uber-sjåfør, men i stedet for å faktisk kjøre noen kjøper vedkommende adgang til kontoene til en rekke Uber-brukere. Alle disse har kredittkortdetaljer lagret på sin profil.

Alt man så må gjøre for å tjene penger er å sette opp falske turer med hackede Uber-brukere som fantompassasjerer. Spesielt de som ofte bruker Uber vil muligens ikke oppdage svindelen med en gang.

Emneknaggen #uberaccounthacked viser at dette har skjedd en hel del mennesker allerede.

Les også:
Apple tilbakekaller ladere til nettbrett og Mac
- Svært vanskelig å vite hva appene faktisk samler inn

DNPlay:
 

- Hurra, hurra!
Nå kommer Porsche 911 med turbo som standard. DN har kjørt den.
01:39
Publisert:
(Test av nye Porsce 911 Carrera 4S)
 
For 85 millioner kroner fikk eieren både ny båt og plass til motorsykkelen. Prisen er uten moms.
Princess 30M hadde lørdag verdenspremiere i Düsseldorf i Tyskland. Den nye båten fra britiske Princess Yachts er den største båten på utstillingen som er verdens største innendørs båtmesse.
01:34
Publisert:

Tips til hva du skal se etter på visningen
Dette må du se sjekke før du bestemmer deg for å by på en bolig
02:41
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.