Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Det at Opera Mini ble gitt bort gratis i stedet for solgt – samt at betydelige ressurser ble brukt til å bygge en merkevare, har bidratt til at Opera Mini i dag har 300 millioner brukere. Foto: Øyvind Elvsborg
Det at Opera Mini ble gitt bort gratis i stedet for solgt – samt at betydelige ressurser ble brukt til å bygge en merkevare, har bidratt til at Opera Mini i dag har 300 millioner brukere. Foto: Øyvind Elvsborg les mer

Opera Software

Operas nettleser danket ut giganter i tysk test

Nettleseren til norske Opera kom på delt andreplass i en tysk test av nettlesere for PC, foran giganter som Googles Chrome og Microsofts Edge.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Bladet PC Magazin har testet seks nettlesere med tanke på brukervennlighet, sikkerhet og tekniske faktorer som stabilitet og hastighet.

Norske Opera deler andreplassen med en annen relativ lilleputt, Maxthon. De havnet begge på 77 poeng av 100 mulig, mens vinneren ble Mozilla Firefox, som oppnådde hele 84 poeng.

Bak Opera fulgte Chrome med 74 poeng og Vivaldi med 70 poeng. Jumboplassen gikk til Edge; etterfølgeren til Microsofts utskjelte Internet Explorer måtte ta til takke med skarve 53 poeng.

Firefox var suveren med tanke på brukervennlighet og tilleggsfunksjoner, men måtte se seg slått av «oppkomlingene» Opera og Maxthon når det gjaldt sikkerhet og teknisk evaluering.

 

Les også: Opera forlenger strategisk gjennomgang

Følg markedet på DN Investor HER

Tekno Teknologi Opera Software
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.