Det viser seg nå at Apple kan få sin lille hevn over FBIs iver etter å ta selskapet. En lite kjent lov i USA kan nemlig kreve at FBI lar Apple få vite hvordan denne hackingen skjedde, slik at selskapet kan oppdatere programvaren og stenge for denne muligheten, melder Bloomberg News.

Tidligere visedirektør for etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA), Chris Inglis, sier at svakheten i programvaren som FBI kan ha fått kjennskap til, bør bli gjenstand for rettslig behandling. FBI har foreløpig ikke kommentert dette.

Bakgrunnen for saken er at FBI i flere uker har kranglet med Apple for å tvinge selskapet til å lage et program som gjør det mulig å hacke Iphone-telefonene, slik at FBI kan få låst opp mobiltelefonen til en av San Bernardino-angriperne.

Det amerikanske justisdepartementet ba mandag om at den planlagte Apple-høringen må utsettes, en anmodning som er blitt innvilget.

- Søndag 20. mars demonstrerte en uavhengig part en mulig metode for å låse opp iPhonen til Syed Farook for FBI. Det trengs testing for å avgjøre hvorvidt det er en levedyktig metode som ikke vil skade data på telefonen, skrev påtalemyndigheten i et brev til retten.

Dommeren som innvilget anmodningen, har bedt om en statusrapport om saken innen 5. april.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.