Den totale datatrafikken fra mobilabonnenter og abonnenter med mobilt bredbånd var i fjor på 103 petabyte, eller 103 milliarder gigabyte. Det er en økning på 39 petabyte fra året før. Dette er tre ganger mer enn økningen fra 2014 til 2015, ifølge Nkoms rapport om det markedet for elektroniske kommunikasjonstjenester i 2015.

Mest privat

Nesten to tredeler av økningen i datatrafikken kommer fra ordinære mobilabonnementer, og det er med privatabonnement norske mobilbrukere surfer mest på nettet. I gjennomsnitt var datatrafikken per måned på 7,5 gigabyte for privatkunder, og 3,1 gigabyte per måned for bedriftskundene.

Rapporten fra det tidligere post- og datatilsynet viser at omsetningen i det norske markedet for elektronisk kommunikasjon i fjor passerte 34 milliarder kroner. Det er en økning på 800 millioner fra året før.

Færre kontantkort

Antallet mobilabonnenter gikk litt ned ifjor. Det skyldes først og fremst at bruken av kontantkort er avtakende. Likevel var det 5,7 millioner mobilabonnementer i Norge ifjor, fordelt på en befolkning på 5,2 millioner.

Les også: EgyptAir-fly styrtet i havet

TGS har mottatt krav på inntil 326 mill. fra norske skattemyndigheter  

Oljeprisen svekket av sterkere dollar

 

Se på DNtv:

Smeller ansiktet i asfalten i 55 kilometer i timen
Martin Hoff ble fraktet bort til flere dager på sykehuset etter det fæle fallet i Skien. Halvannen uke senere er oppsummeringen at han hadde griseflaks.
01:08
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fire kule ting med Jaguars suv
Jaguars første suv, F-Pace, har en rekke positive egenskaper. Her er fire av dem.
01:36
Publisert:

- Høres ut som en kjempesatsing, men...
DN-kommentator Kjetil B. Alstadheim om Siv Jensens stadige tapping av mer oljepenger.
01:35
Publisert: