– Vi tåkelegger ingenting. Dette er vi åpne og tydelige på. Prisen fremkommer tydelig, det fremkommer tydelig hva som er inkludert, og hvilken avtale kunden har inngått, sier Telenors Bjørn Ivar Moen til NRK. Han er leder for selskapets mobildivisjon.

Men forbrukerombud Gry Nergård er altså av en annen oppfatning. Telenor reklamerer med at de i denne ordningen selger mobiltelefoner på avbetaling over to år, uten å kreve renter eller andre gebyrer. Men det stemmer ikke, sier Nergård.

– Vi mener at det er vanskelig å kunne bruke begreper som rentefri og kostnadsfri når telefonene som kjøpes gjennom dette abonnementet, er dyrere. Vi mener at markedsføringen er villedende og ulovlig, sier Nergaard.

Ifølge NRKs utregning blir en iPhone 6 eksempelvis 13 prosent dyrere gjennom Swap-abonnementet enn å kjøpe den kontant. I et brev fra advokatkontoret Hjort, fastslår selskapet at det ikke er noen rente i de 13 prosentene man må betale ekstra for telefonen på avbetaling, men at det her inngår forsikring og rett til ny leasingavtale.

Forbrukerombudet skal nå gå gjennom Telenors argumenter. Blir man ikke enige, vil ombudet sende saken over til Markedsrådet. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert: