At mobildekningen kan variere på grunn av ulike faktorer er vel noe alle har erfart eller kjenner til.

Men nå viser en ny studie fra Universitetet i Aalborg i Danmark at dekningen også påvirkes av i hvilken hånd man holder telefonen, skriver det svenske Post- og teletilsynet (PTS) i en pressemelding.

Studien der man har testet 26 telefonmodeller i Sverige, Danmark, Finland og Norge viser store forskjeller i antenneytelsen mellom de testede modellene ved bruk av data- og taletjenester. Studien er gjennomført på oppdrag av blant annet Nordisk ministerråd.

Enkelte modeller fungerer ifølge studien bra i alle frekvensbånd for både data og telefoni, mens andre modeller fungerer best i enkelte frekvensbånd.

- Kan utgjøre forskjellen

Et av funnene i studien er at det også har stor betydning for dekningen hvordan telefonen håndteres.

Telefonene fungerer best hvis de får ligge fritt, og de fungerer dårligst når de holdes mot hodet. Testene viser også at det er ulik dekning avhengig av om telefonene holdes i venstre eller høyre hånd når man snakker i dem.

– En anbefaling er å bruke handsfree og la telefonen ligge fritt eller holde den i hånden for å unngå at signalene dempes. I områder der dekningen fra mobilnettet i utgangspunktet er svak er det spesielt viktig å ta hensyn til hvordan telefonen holdes i hånden - det kan utgjøre forskjellen mellom dekning og praktisk talt radioskygge, uttaler Jeanette Wännström hos PTS ifølge pressemeldingen.

Av de 26 testede modellene kom HTC Desire 626 best ut for høyrehendte, mens Doro Phoneeasy 530X er det beste valget hvis man holder telefonen i venstre hånd. Alle de fire testede Iphonemodellene fikk høyere plassering blant de 26 testmodellene når de ble holdt i høyre hånd fremfor venstre hånd. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Innfrir dekningskrav før tiden dnPlus (DN+)


Telenor er nærmere 5G

Ut i hutaheiti