EU-kommisjonen foreslo opprinnelig at gratis roaming skulle begrenses til 90 dager, men dette forslaget ble trukket tilbake etter at forbrukerorganisasjoner reagerte kraftig.

Nå har EU-kommisjonen lagt fram et nytt forslag der tidsgrensen for bruk av mobildata i utlandet er fjernet.

Unngår misbruk

Men misbruk av ordningen må fortsatt unngås, sier EU-kommisjonens visepresident Andrus Ansip. Han forklarer at det derfor er lagt inn nye begrensninger.

Hovedregelen er at sim-kortet må komme fra det landet man bor i, eller i det minste fra et land man har en stabil forbindelse til. EU-kommisjonen presiserer at pendlere som krysser landegrensene, studenter på utenlandsopphold og utsendte arbeidere som er hjemom regelmessig, i utgangspunktet ikke skal trenge å skaffe seg noe nytt sim-kort.

Så lenge disse vilkåret er oppfylt, skal man kunne bruke mobiltelefonen i andre EU-land akkurat som hjemme, uten at det koster noe ekstra.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: