Snap Inc, som er eierselskapet til Snapchat, snuser på en børsnotering allerede til våren, og ifølge The Wall Street Journal kan børsintroduksjonen verdsette selskapet til minst 25 milliarder dollar, eller drøyt 200 milliarder kroner.

Den amerikanske næringslivsavisen har kilder tett på prosessen, og understreker at det ikke er sikkert at den ender med børsnotering, eller at prisen eller tidsrammen holder.

Verdsettingen til 25 milliarder dollar er langt over de 17,8 milliarder selskapet ble vurdert til ved forrige emisjon. 

Tidligere i år fortalte selskapet investorene at det forventet en omsetning på mellom 250 millioner og 350 millioner dollar i 2016 og så mye som én milliard i 2017. Ifølge avisens kilder ligger Snapchat langt foran årets anslag. I 2015 hadde selskapet en omsetning på 60 millioner dollar, eller rundt 480 millioner kroner. Det er ikke klart om selskapet foreløpig går med overskudd.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.