Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Telenor vil ha digitalt bakkenett

<p><b>Utbygging ytterligere forsinket</b><br/>Norges Televisjon (NTV) får konkurranse om konsesjon på digitalt bakkenett. Telenor melder nå at de kaster seg inn i kampen om det nye tv-nettet. </p>
Artikkelen er lagt til i din leseliste.
I fem år har NRK- og TV 2-eide NTV arbeidet med å få konsesjon på det nye digitale bakkenettet. De har ikke møtt konkurranse før Telenor nå kaster seg inn i kampen. <p> - Dette er svært kjedelig sier administrerende direktør Tor Fuglevik i NTV i en kommentar til Dagens Næringsliv. Fuglevik trodde han hadde konsesjonen i lomma. <p> I fem år har NRK og TV 2 arbeidet med å få lov til å etablere et digitalt sendenett. Nettet skal erstatte de eksisterende 3.000 mastene som sender analoge fjernsynssignaler. <p> Konsesjonen på det digitale nettet ble utlyst i 2002. NTH har vært eneste søker. Men konsesjonen ble etter ønske fra NTV utvidet fra 12 til 15 år i mars. Det har resultert i en ny konsesjonsrunde. Mandag meldte Telenor sin interesse. <p> - Vi har blant annet digitalisert sendingene våre i parabolmarkedet. Det er en erf#229 vi nå kan gjøre bruk av for å etablere et digitalt bakkenett, sier administrerende direktør Erik Nord i Telenor Broadcast. <p> Den nye konsesjonsrunden etter Telenors inntreden, medfører at utbyggingen av det norske bakkenettet blir ytterligere ett år forsinket.