Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Bluegame skal kunne drive geofysiskanalyse med å bruke Xbox 360.
Bluegame skal kunne drive geofysiskanalyse med å bruke Xbox 360. les mer

no_topic

Kan leke seg til oljefunn

I fremtiden kan StatoilHydro bruke X-boksen for å lete etter olje.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

StatoilHydro har engasjert TerraVision for å se på mulighetene å benytte den kjente spillplattformen, Xboks, for å finne olje.

Prosjektet som hittil har navnet Bluegame, skal stimulere visualisering og dataanalyse av geologiske og geofysiske data. Det innebærer at man i i fremtiden skal kunne sitte med en Xboks og aktivt lete etter olje med en Xboks- kontroll.

- Det er ikke utenkelig at et slikt utradisjonelt verktøy som et seriøst analysespill vil appellere til den yngre garden innen oljeindustrien. Økt kreativitet, entusiasme og effektivitet er noen av de målene man håper å oppnå, sier Jens Grimsgaard som leder for prosjektet i StatoilHydro.

Banebrytende
Dataspillutvikling flyter inn i næringslivet på ulike vis, men dette prosjektet er banebrytende fordi det tar i bruk spillteknologi i sin helhet ved å bruke både programvare og konsoll. Prosjektet skal bruke utviklingsverktøyet Microsoft XNA for Xboks 360 og selveste konsollen, Xboks 360

- Fokus er å prøve å finne oppsider ved bruk av spillteknologi i blant annet geofysisk analyse. Tradisjonelt har dette vært gjort eksmpelvis ved hjelp CAVE ( ekstern lenke) og tilhørende visualiseringsverktøy, mens vi prøver å løse tilsvarende oppgaver ved hjelp av Xboks. Hensikten er å utvikle bedre og mer effektive verktøy og arbeidsrutiner for geofysikere, sier Håvard Sjøvoll, Prosjektleder i TerraVision.

Sommerjobb?
StatoilHydro skal fortsette arbeidet med TerraVision sin spillmotor i et sommerprosjekt for studenter i år.

De har et tett samarbeid med NTNUs VR-landsby (Virtual Reality). Dette er et tverrfaglig prosjektemne hvor studentene i mindre grupper, skal bidra samlet til å løse en valgt oppave innen et spesifikt område.