Ifølge Aftenposten overlater Telenor ansvaret med å undersøke arbeidsforholdene hos sine underleverandører, til sine lokale mobiloperatører.

Informasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor sier til avisen at det aldri er blitt rapportert om barnearbeid, elendig sikkerhet og forurensing.
Telenor har ikke oversikt over hvor ofte deres selskap i Bangladesh, GrameenPhone, har inspisert arbeidsplassene, ei heller hva de har sjekket.

Les også: - Bestikker gangsterne

Dekket over
Ifølge Aftenposten var selskapets inspeksjoner annonsert på forhånd, og dokumentaren "Et tårn av Løfter", som avdekker alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven, viser at arbeiderne ble utstyrt med hjelmer og annet verneutstyr før besøkene. Etterpå ble utstyret samlet inn igjen.

- Alarmen gikk dessverre ikke før vi fikk vite om innholdet i tv-dokumentaren til den danske journalisten. Det var en stor overraskelse for oss, men vi er glad for at han har avdekket disse forholdene, slik at vi nå kan få gjort noe med dem, sier Kvalheim til avisen.

Hadde ikke tid til filmen
Journalisten Tom Heinemann, som avdekket forholdene i Bangladesh, forteller at han ble avspist med at Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas ikke hadde tid til å se filmen, da han ga ham tilbudet 11. april.

Heinemann gir uttrykk for at han synes dette var merkelig, særlig når konsernsjef tok seg tid til å holde en lukket pressekonferanse med noen utvalgte skandinaviske medier tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.