– Flaut, sier LO-leder Roar Flåthen om avsløringene om arbeidsforholdene hos Telenors underleverandører i Bangladesh.

Den danske TV-dokumentaren «Et hav av løfter» avslører en rekke graverende forhold ved fabrikker som den norske telegiganten samarbeider med i Bangladesh. Barnearbeid, livsfarlige arbeidsforhold og miljøskadelige utslipp er noe av det som er avdekket.

Les: - Livsfarlige forhold hos Telenor-leverandører

– Vi er veldig opptatt av at norske bedrifter tar samfunnsansvar også i utlandet. Det gjelder ikke bare selskaper der staten er eier, men det er klart slike avsløringer blir mer tydelige når det er snakk om en bedrift som Telenor, sier Flåthen.

Stoler på at Telenor rydder opp
Næringsministeren Dag Terje Andersen (Ap) mener at Telenor trolig ikke har fulgt opp sine egne etiske retningslinjer overfor sine underleverandører i Bangladesh, men stoler på at det blir ryddet opp.

Næringsministeren er blitt orientert av Telenor om arbeidsforholdene hos selskapets underleverandører i Bangladesh, etter avsløringene i den danske TV-dokumentaren «Et hav av løfter».

– Telenor har understreket at de tar denne saken svært alvorlig, og jeg stoler på at de vil gjøre alt de kan for å rydde opp og forhindre at dette skjer igjen, sier Andersen i en pressemelding.

Andersen er kjent med at Telenor i mange år har arbeidet aktivt med å gjøre selskapets etiske retningslinjer til en integrert del av virksomheten. Retningslinjene er også tatt med i selskapets avtaler med underleverandører.

– Det kan se ut til at oppfølgingen av disse ikke har vært god nok, skriver han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.