Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas møtte Telenor- styret tirsdag formiddag for å diskutere blant annet uaksetable arbeidsforhold ved Telenors underleverandører i Bangladesh.

Ifølge Baksaas kjente han ikke til forholdene før dokumentaren avdekket dem, og han ønsket selv å møte styret for å redegjøre for saken: Baksaas vil legge kortene på bordet .

Styreleder Harald Norvik ville på forhånd ikke kommentere hvor alvorlig saken er for Baksaas, men han var klar på at ledelsen burde visst om det.

Les: Baksaas inn på teppet

Etter styremøtet tirsdag morgen ga Norvik Baksaas sin fulle støtte.

- Det er ingen grunn til å diskutere Baksaas' stilling. Styret er tilfreds med ham og det initiativet som er tatt. Vi er tilfredse med Baksaas, men ikke med situasjonen i Bangladesh, sa Norvik.

Se også video: Telenor varsler tiltak.




Les også: - Livsfarlige forhold hos Telenor-leverandører

Se arbeidsforholdene hos underleverandørene her:



Ikke Telenor som har sviktet
I en rekke intervjuer siden avsløringen har Baksaas og flere av hans kommunikasjonsdirektører fortalt at Telenor ikke var klar over forholdene hos underleverandøren før dokumentaren avdekket dem.

- Ingen har visst om forholdene i Bangladesh før dokumentaren. Det er underleverandørene som har sviktet, ikke Telenors organisasjon i Bangladesh, sier Norvik.

Han innrømmer likevel at Telenor ikke har håndtert sitasjonen godt nok.

- Vi har ikke gode nok rutiner eller oppfølging.

Får hjelp av Veritas
Telenor har nå bestilt en rapport fra Veritas, der det skal legges frem ulike tiltak for å bedre situasjonen i Bangladesh og oppfølging av underleverandører.

Rapporten legges frem på torsdag.

Les også: - Har de skrudd av seg hodene?

Er Telenor-styrets oppfølging god nok? Diskuter på DNForum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.