Tirsdag ble det kjent at Redd Barna ikke lenger vil samarbeide med Telenor, etter avsløringene om barnearbeid hos deres underleverandører i Bangladesh.

Les også: Avslutter Telenor-samarbeid

Redd Barna er tilfreds med at Telenor har lagt seg langflate etter avsløringen og at de tar på seg ansvaret for forholdene hos underleverandørene som lager mobilmaster til dem.

Nesten 20 års kunnskap
Selv om samarbeidet er avsluttet, vil Redd Barna gjerne hjelpe Telenor med opprydningen.

- Dersom Telenor ønsker det, vil vi bistå Telenor med vår kompetanse om barnearbeid i Bangladesh og gi dem råd for hvordan de best kan bedre forholdene for barna, sier Gro Brækken i en melding.

Organisasjonen har arbeidet i Bangladesh, som er et av verdens fattigste land, siden 1989.

-Gjør noe annet enn de sier
Samarbeidet mellom de to startet i 2002 og siden har Telenor årlig sponset arbeidet med å styrke barns rettigheter ved bruk av internett og mobiltelefoni.

Begrunnelsen for bruddet med Telenor, er Redd Barnas nulltoleranse for barnearbeid.

Les også: - Må gi barna skolegang

- Vi har vurdert det slik at vi nå har en erf#229 for at Telenor gjør noe annet enn det de sier, og derfor er det ikke grunnlag for å fornye avtalen før vi eventuelt får dokumentert noe annet, sa generalsekretær i Redd Barna Gro Brækken til Dagensit.no tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.