Mens det blir stadig flere ledige stillinger innen it-sektoren, utgjør de arbeidsledige med it-bakgrunn en stadig mindre del av det totale antallet arbeidsledige. Ikke siden januar 2002 har antall ledige med it-bakgrunn utgjort en så liten del av den totale arbeidsledigheten, skriver Dagens Næringsliv.

Så langt i år har det i gjennomsnitt vært nær 1300 ledige it-stillinger i Norge. Det er en oppgang på 54 prosent mot fjorårets gjennomsnitt og over fem ganger så mange som i forrige bunnår, 2003.

– Etterspørselen er for stor til at bransjen kan ta folk fra hverandre. Det må komme nye folk til ingeniør- og teknologisektoren. Alle kan ikke bli idolvinnere og finanskjendiser, sier Øystein Moan, konsernsjef i it-selskapet Visma.

Skulle gjerne ansatt flere
Accenture har ansatt 300 ifjor og 200 så langt i år.

– Vi havner nok litt lavere i år mot ifjor fordi det er så stor kamp om talentene, spesielt innen it. Vi skulle gjerne ansatt flere om det hadde vært flere tilgjengelig, forteller partner i konsulentselskapet Accenture, Arne H. Ramstad til DN.

Kapret it-klassen
Aker Solutions rekrutterer it-hoder lenge før de er ferdige med utdannelsen, og benytter seg av studentforeningen for ingeniørvitenskap og ikt-fag . Nå har de ansatt fem nyutdannede til et team på 13 personer.

– Mange vi har rekruttert kommer fra Ingeniørvitenskap og ikt-linjen på NTNU. Vi har god erf#229 med disse studentene. Før denne linjen ble opprettet var det ingen som ble uteksaminert med den kunnskapen de har, påpeker teknologisjef JonØstmoen.

Sammen med fire andre fra klassen blir Andreas Gjærde en del av et team som består av 13 personer, der nesten alle har utdannelse fra NTNU.

- Mitt inntrykk er at de aller fleste i klassen hadde jobbtilbud før de var ferdig, sier han til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.