Øystein Tvenge har i en lengre periode sittet som representant i styret i søkeselskapet Fast Search & Transfer, men velger nå å trekke seg fra styret.

- Jeg trekker meg for å bruke mer tid på mine andre forretninger. Jeg står midt oppe i noen enorme prosjekter som krever mye tid, og meg må forholde meg til at døgnet ikke har mer enn 24 timer, sier Tvenge til Dagensit.no.

Gjør plass til kvinner i styret
Ifølge en børsmelding torsdag morgen går Tvenge av med øyeblikkelig virkning, men ifølge Tvenge selv har avgangen vært avtalt helt siden ordinær generalforsamling i mai.

- Når jeg nå går av blir det mulig for Fast å oppfylle kravet om å ha 40 prosents kvinneandel i styret, sier Tvenge.

Innen nyttår må alle norske allmennaksjeselskaper etterkomme de nye kravene om en andel på minst 40 prosent kvinner i styret.

Tidligere likestillingsminister Karita Bekkemellem har advart selskaper som ikke vil oppfylle kravene i den nye loven:
- De som ikke har skaffet nok kvinner i styret innen fristen, blir tvangsoppløst, sa Bekkemellem til Aftenposten for noen få uker siden.

Les mer her: Truer med tvangsoppløsning

Tvenges avgang åpner for at både Eva Lindqvist og Kjersti Wiklund får plass i Fast-styret.

Skulle bare sitte en måned til
Fast står nå midt inne i den mest turbulente perioden i sitt 10-årige liv. Selskapet har brukt tredje kvartal på store kostnadskutt og nedskrivninger, og har nylig sagt opp rundt 150 ansatte.

Les mer her:

Brutale tap for Fast

- Hvorfor går du av nå, midt i en svært krevende periode for Fast?

- Jeg skulle uansett gått av om en måned. Det ble vedtatt i mai, sier Tvenge.

Fast-styret består også av Thomas Joseph Fussell, styreleder, Johan Fredrik Odfjell, nestleder i styret og Robert Napier Keith, styremedlem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.