Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Taper hele omsetningen

Funcom taper like mye som de omsetter for, og trenger sårt hjelp fra Conan.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.
dagensit.no/dn.no følger resultatsesongen

Se alle resultater her.

Har kan du se resultat-presentasjoner på IR web-tv.


Funcoms driftsresultat for tredje kvartal er nesten like stort som omsetningen, men med motsatt fortegn. Omsetningen faller til 1.764 tusen dollar, mens driftsresultatet endte på minus 1.774 dollar.

Ser man på resultat før skatt skulle man tro selskapet gikk bedre, men dette skyldes at 95 prosent av selskapets kontantreserver er i norske kroner, men rapporterer resultatene i dollar. Når dollaren faller får Funcom dermed en positiv effekt, som ikke forteller noe om hvordan driften i selskapet går.

Treg Conan-forløsning
Funcom har de siste kvartalene hatt svak vekst i påvente av storsatsingen "The age of Conan". Omsetningen faller med nesten en halv million dollar, sammenlignet med samme kvartal i fjor, fordi selskapet da hadde større inntekter fra spillet Drømmefall. De vil fortsette å falle neste kvartal og helt frem til lanseringen av Conan.

Les: Related content


Etter planen skulle Age of Conan vært på markedet høsten 2006. Slik gikk det derimot ikke og selskapet utsatte lanseringen til våren 2007.

Les: Conan-trøbbel for Funcom

Som om ikke det var nok, Conan ble utsatt enda en gang - til oktober 2007. Men da det viste seg at denne fristen heller ikke holdt, og at selskapet foreløpig har satt neste lanseringsdato til 25. mars 2008, sprakk det for enkelte.

Det var ikke bare aksjekursen som falt kraftig da nyheten om den siste utsettelsen kom, det samme mente analytikerne at Funcoms troverdighet også gjorde.

Les: Related content

Ifølge finansdirektør Olav Sandnes tyder alt på at selskapet skal klare å lansere Age of Conan til den siste dateoen som nå er satt.FuncomTall i tusen dollar

Q3 2007

Q3 2006

Omsetning

1,764

2,217

Driftsresultat

-1,774

-353

Resultat før skatt

3,666

-1,216Fakta om Funcom

Funcom er et norsk produksjonselskap som utvikler og utgir dataspill.

Etablert i 1993 av Erik Gløersen, Ian Neil, Andre Backen, Gaute Godager, og Olav Mørkrid.

I dag er selskapet en av verdens største uavhengige utviklere og utgivere av dataspill.

Deres store flaggskip ”Anarchy Online” har generert over 160 millioner kroner i spillsalg og abonnementsinntekter.

Funcom har spesialisert seg på MMORPG eller MMOG-er, det vil si «Massively Multiplayer Online Games». Best kjent av disse er Anarchy Online.