Tandberg Data ser ut til å komme seg ut av sin økonomiske krise. Gjennom en emisjon som skal gi 150 millioner kroner i ny kapital skal de holde hodet over vannet.

Les også: Vi har fått pusterom

I emisjonen selges aksjen til to øre stykket, men i markedet handles aksjen for rundt 40 øre, skriver Dagens Næringsliv.

- Det finnes vel ingen bedre forkl#229 enn at vi må ha glemt den gudommelige verdien av å eie Tandberg Data-aksjer over skjærtorsdag, sier analytiker Fredrik Thoresen i DnB NOR Markets.

Billigsalg
Aksjonærer som har eid aksjer før emisjonen i Tandberg Data, har førsteretten på aksjene i emisjonen gjennom en tegningsrett som gir dem mulighet til å kjøpe 15,6 nye aksjer for hver aksje de eide før emisjonen.

Slike tegningsretter gikk på Oslo Børs i går for rundt ti øre. Kjøper man en slik tegningsrett kan man etterpå kjøpe 15,6 nye aksjer for to øre stykket. Det gir en snittpris på 2,57 øre per aksje.

Samtidig kan man få solgt aksjer for 40 øre i markedet, 1400 prosent over emisjonsprisen.

Denne prisforskjellen gjør at ulike krefter priser Tandberg Data til alt fra 200 millioner kroner til fire milliarder kroner. Dette gir analytikerne hodepine.

- Vi kan være enige om at verden har vært vitne til større mirakler i påskedagene, men ikke på Oslo Børs, sier Thoresen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.