Omsetningen i Tandberg Data- aksjen har vært rekordhøy. Mandag var det ny rekordhandel i aksjen. 303 millioner aksjer ble omsatt, mer enn seks ganger utestående aksjer i selskapet.

Pressetalsmann Tor Arne Olsen sier Børsen har merket seg flere tilfeller av det man mener er medvirkning til udekket shortsalg fra meglerhusenes side. Børsen har sendt over sine mistanker om brudd på denne bestemmelsen i verdipapirhandelloven til Kredittilsynet.

– Vi vil nå undersøke om det har foregått udekket shortsalg i Tandberg Data. Vi vil henvende oss til meglerforetakene, som får anledning til å forklare seg. Så vil vi ut fra en samlet vurdering se om det er grunnlag for reaksjoner, sier avdelingsdirektør Eirik Bunæs i Kredittilsynet.

Les også: Påskemirakel for Tandberg Data

Avviser å ha bidratt
Det er flere eksempler på mistenkelige transaksjoner. Dagen etter generalforsamlingen i Tandberg Data, da det ble klart at det ville komme 7,5 milliarder nye aksjer i markedet, var det et meglerhus som solgte nøyaktig 15 millioner aksjer i løpet av åpningsminuttene. Meglerhuset kjøpte ikke en eneste aksje. Meglerhuset nektet å svare på spørsmål fra DN om mulig udekket shortsalg.

De to nettmeglerhusene Nordnet og NetFonds har vært mest aktive i Tandberg Data-aksjen den siste tiden. Begge meglerhusene har avvist overfor DN at de har bidratt til udekket shortsalg.

Følg Tandberg Data-aksjen her.