Avsløringene om arbeidsforholdene hos Telenors underleverandør i Bangladesh har ført til hastestyremøte i Telenor i dag.

Les: Baksaas inn på teppet

- Det er Baksaas selv som har bedt om å få redegjøre for styret, sier informasjonssjef i Telenor, Scott Engebrigtsen, til Dagensit.no.

I en rekke intervjuer siden avsløringen har Baksaas og flere av hans kommunikasjonsdirektører fortalt at Telenor ikke var klar over forholdene hos underleverandøren før dokumentaren avdekket dem.

Les: Telenor advart i to år

Burde vært informert
Den danske dokumentaren «Et tårn av løfter» avslørte i forrige uke at fabrikkarbeidere hos Telenors underleverandør i Bangladesh jobber under livsfarlige forhold.

Les også: - Livsfarlige forhold hos Telenor-leverandører

Blant annet er en arbeider omkommet i et syrebad. Det ble avdekket at barn helt ned i 13-års alderen jobbet på fabrikkene.

Se arbeidsforholdene hos underleverandørene her:

Styreleder Harald Norvik ønsker ikke å kommentere hvor alvorlig saken er for Baksaas.

– Ledelsen burde ha visst om dette. Det er selvsagt, sier Norvik til Aftenposten tirsdag morgen.

Regner med at Telenor rydder opp
Næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) mener at Telenor trolig ikke har fulgt opp sine egne etiske retningslinjer overfor sine underleverandører i Bangladesh, men stoler på at det blir ryddet opp, ifølge en NTB-melding mandag.

Les: – Flaut for Telenor

Næringsministeren er blitt orientert av Telenor om arbeidsforholdene hos selskapets underleverandører i Bangladesh.

– Telenor har understreket at de tar denne saken svært alvorlig, og jeg stoler på at de vil gjøre alt de kan for å rydde opp og forhindre at dette skjer igjen, sier Andersen.

Holder kortene tett til brystet
Det er ikke kjent når og hvor Telenor-styret møtes i dag.

Telenor-organisasjonen, blant annet informasjonsapparatet, er blitt kraftig kritisert for håndteringen av saken.

Les: - Har de skrudd av seg hodene?

- Jeg vet verken når eller hvor styremøtet er, sier Engebrigtsen til Dagensit.no.

- Jeg har ringt til samtlige styremedlemmer og ingen svarer. Betyr det at de er opptatt i samme møte?

- Møtet er i formiddag, det er alt jeg kan si, sier informasjonssjefen til Dagensit.no.

Dagensit.no har fått bekreftet at styremøtet pågår nå,og Dagensit.no og DNtv er tilstede ved Telenors styrerom på Fornebu utenfor Oslo. Følg med for nyheter fra styremøtet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.