Opera Software ventes å legge frem et driftsresultat på 3,2 millioner kroner i første kvartal 2008, mot minus 9,0 millioner kroner i samme periode året før. Tallet er et snitt av estimatene SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant åtte analytikere.

Resultatene for første kvartal legges frem mandag 2. juni klokken 8.00. Dagensit.no er til stede under presentasjonen.

Driftsinntektene i første kvartal ventes å ha økt med rundt 60 prosent til 97 millioner kroner år over år. I fjerde kvartal 2007 var driftsinntektene 93 millioner kroner.

Oppjustert med fire prosent
Driftsinntektene for hele 2008 ventes til 448 millioner kroner, mens veksten de neste to årene ventes til henholdsvis 33 og 22 prosent. I forhold til estimatene som ble innhentet før Operas rapport for fjerde kvartal, er inntektsestimatene for 2008 og 2009 oppjustert med rundt fire prosent.

Opera har som mål å ha en veksttakt i omsetningen i 2008 som er sammenlignbar med 2007, og sikter mot en justert EBITDA-margin på 12 prosent. I 2009 har selskapet mål om tiltagende omsetningsvekst fra 2007, og en justert EBITDA-margin på over 20 prosent.
Ifølge konsensus ventes den justerte EBITDA-marginen å stige fra 9,9 prosent i 2007, til 14,2 prosent i 2008 og 19,1 prosent i 2009.

Ingen anbefaler salg
Heller ikke før denne kvartalsrapporten opererer noen av analytikeren som har oppgitt anbefaling med salgsanbefalinger. Fire anbefaler kjøp og tre hold, og kursmålene varierer mellom 16 og 24 kroner med et snittanslag på 19,67.

Fondsfinans-analytiker Arild Nysæther er positiv til Opera Software. Mandag denne uken oppgraderte han aksjen til "buy" samtidig som kursmålet ble oppjustert fra 15 til 24 kroner. I oppdateringen legger han frem to hovedårsaker til endringen:

"Det ene er er at Opera Minis operasjonelle statistikk har steget kraftig i de seneste månedene, og viser nå eksepsjonell vekst. Den andre årsaken er at Opera ser ut til å ha kommet godt overens med Google. Det gjør oss mindre bekymret for Android-plattformen og kan til og med resulterer i et oppkjøp fra Google", skriver Nysæther i en oppdatering.

Det er flere analytikere som er enige med Nysæther om at Google kan være interessert i å kjøpe hele selskapet.

Les også: Google kan sluke Opera

I slutten av februar ble det kjent at Opera kastet ut Yahoo og inngikk en avtale med Google om søk på mobil.

- Så langt har mobilsøk vært forbeholdt de med avanserte telefoner. Gjennom vårt samarbeid med Google får de mulighet til å nå ut 35 millioner brukere, sa Operas kommunikasjonsdirektør Tor Odland til Dagensit.no.

Les også: Opera + Google = sant

Førti prosent stigning
Opera-aksjen har steget over førti prosent siden nyttår og har i år vært handlet mellom 11,10 og 18,10 kroner. Oppsiden til de høyeste kursmålene er rundt 32 prosent.

Opera Software inngikk denn uken en avtale om Opera Mini med tyske Debitel Group. Opera Mini har nå over 44 millioner brukere akkumulert.

Følg Opera-aksjen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.