Det siste året har ikke gått så bra for Tandberg Storage. På resultatpresentasjonen til Tandberg Data ble det nylig diskutert hvilke konsekvenser det ville få for Tandberg Data hvis Tandberg Storage skulle gå konkurs. Og på børsen er var ganske nøyaktig to tredjedeler av verdien blåst bort i år, før resultatene for andre kvartal ble presentert. Selskapet er verdt under 70 millioner kroner.

Nå melder selskapet om store tap og nedgang i omsetningen fra første kvartal. Dette skyldes midlertidig stopp i leveransen av selskapets produkt LTO3 til en stor utstyrsprodusent, samt reduksjon av salg til Tandberg Datas distribusjonsmarked i juni.

Tandberg Storage og Tandberg Data har i det siste kranglet om sin samarbeidsavtale, og Tandberg Storage har nå sagt den opp, les også:

Kansellerer avtale med Tandberg Data

- Har oppfylt forpliktelsene

Tandberg Storage mener selv de har styrke i sterk teknologikompetanse, attraktive produkter og lojale medarbeidere, men at forretningsmodellen er for kompleks og gir for dårlige resultater, samt at likviditetssituasjonen gir lite handlerom og har tatt mye av ledelsens fokus. For å bøte på situasjonen vil de gjøre endringer i forretningsmodellen og har tatt opp et nytt konvertibelt lån på 15 millioner kroner.