It-selskapet Software Innovation leverte slett i tredje kvartal, og med utviklingen i verden og Norge fra september lå det ikke akkurat an til noen snarlig opptur
Les: - Lite tilfredsstillende

Men i fjerde kvartal klarte de så vidt å få hodet over vannet og legge til et positivt resultat i historikken. Omsetningen vokste fire prosent til 125,5 millioner kroner. Driftsresultatet ble magre, men positive 400 000 kroner mot et underskudd på 14,9 millioner kroner i samme periode ifjor og - 15,8 millioner kroner forrige kvartal.

Software Innovation har gått svært dårlig i mange år, så positive resultater nå er overraskende.

Selskapet måtte si opp 19 ansatte i oktober: Software Innovation sier opp 19

Staben var ved utgangen av fjerde kvartal på 471 personer, redusert fra 502 ved utgangen av tredje kvartal.

Selskapet hadde en vekst i salget av lisenser, et av kjerneområdene, på hele 69 prosent i forrige kvartal.

Snart slukt
Software Innovation er snart slukt av Borea. Ved siste flaggemelding 3. februar satt Borea på aksjer som tilsvarer 87,0 prosent av aksjekapitalen.

Styret i Software Innovation har anbefalet aksjonærene å akseptere budet: Styret anbefaler Software Innovation-salg og Saftig budpremie på Software Innovation

Borea er eid av flyarving Erik G. Braathen.

Software Innovations utstyn for 2009 er at de er gost posisjonert for videre vekst og frykter ikke effektene av finanskrisen i stor grad ettersom en stor del av kundebasen er offentlig sektor i nordiske land.