Like stille som en av de elektriske bilmotorene, har Tesla Motors Inc. bygget seg opp til å være blant de største aktørene i bransjen, skriver Bloomberg.

Firmaet har nå 6000 ansatte i California, og tar ikke bare igjen, men går forbi verdens største bilprodusent Toyota Motor Corp. som teller 5300 ansatte.

Dermed regnes produsenten som den raskest voksende i bransjen.

Ansetter flere

Tesla er allerede en større arbeidsgiver enn mange andre hurtigvoksende tekonologifirma i verden. Innen året er omme skal også ytterligere 500 personer ansettes, bekrefter Teslas talsperson Simon Sproule i et intervju med nettstedet.

Til sammenligning er nå 3000 ansatt i Twitter og 7000 i Facebook. Av private aktører i staten er det Nestlé som stikker av med prisen for flest ansatte, hvor arbeidstakerne totalt teller over 20.000.

- Teslas vekst i California er fantastiske nyheter. Det er også blant unntakene - som vi trenger flere av, sier Gino DiCaro, som er talsperson for organisasjonen California Manufacturers & Technology Association.

Aksjeras

Til tross for den gode veksten, falt Tesla-aksjen kraftig på børsen i begynnelsen av mai.

Fallet kom etter at selskapet opplyste at tilførselen av batterier til luksusdoningen Model S vil være begrenset frem til andre halvår. Aksjen endte da ned 11,32 prosent til 178,56 dollar.

I tillegg er lanseringen av Modell X utsatt etter det økonomiske tapet på 294 millioner kroner i 1. kvartal, melder USA Today.

I Norge er elbilparken doblet på kun ett år, og Tesla S ble i mars den mest registrerte bilmodellen på én måned noensinne i Norge.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.