Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Tesla

Tesla vokser mest

Bilprodusenten har danket ut konkurrentene i California.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Like stille som en av de elektriske bilmotorene, har Tesla Motors Inc. bygget seg opp til å være blant de største aktørene i bransjen, skriver Bloomberg.

Firmaet har nå 6000 ansatte i California, og tar ikke bare igjen, men går forbi verdens største bilprodusent Toyota Motor Corp. som teller 5300 ansatte.

Dermed regnes produsenten som den raskest voksende i bransjen.

Ansetter flere

Tesla er allerede en større arbeidsgiver enn mange andre hurtigvoksende tekonologifirma i verden. Innen året er omme skal også ytterligere 500 personer ansettes, bekrefter Teslas talsperson Simon Sproule i et intervju med nettstedet.

Til sammenligning er nå 3000 ansatt i Twitter og 7000 i Facebook. Av private aktører i staten er det Nestlé som stikker av med prisen for flest ansatte, hvor arbeidstakerne totalt teller over 20.000.

- Teslas vekst i California er fantastiske nyheter. Det er også blant unntakene - som vi trenger flere av, sier Gino DiCaro, som er talsperson for organisasjonen California Manufacturers & Technology Association.

Aksjeras

Til tross for den gode veksten, falt Tesla-aksjen kraftig på børsen i begynnelsen av mai.

Fallet kom etter at selskapet opplyste at tilførselen av batterier til luksusdoningen Model S vil være begrenset frem til andre halvår. Aksjen endte da ned 11,32 prosent til 178,56 dollar.

I tillegg er lanseringen av Modell X utsatt etter det økonomiske tapet på 294 millioner kroner i 1. kvartal, melder USA Today.

I Norge er elbilparken doblet på kun ett år, og Tesla S ble i mars den mest registrerte bilmodellen på én måned noensinne i Norge.

 

Finans Tesla
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.