Den indiske kommissæren i departmentet for mikro-, små- og mellomstore bedrifter har latt seg inspirert av Facebook. Jawahar Sircar vil nemlig bruke nettsamfunnet som modell for å skaffe utenlandske samarbeidspartnere til indiske bedrifter

Bedriftsportal på Facebook-vis
Ifølge nettavisen NewsPostIndia.com kom ideen til Sircar da han nylig var i møte med sin kanadiske kollega for å finne ut hvordan de to landene kan samarbeide.

- Vi har bestemt oss for å starte en Facebook-liknende portal der små selskaper fra India og Canada lager egne profiler, sa Sircar etter møtet, og brukte nettsamfunnet som eksempel for å illustrere hvordan indiske og kanadiske bedrifter skal finne hverandre.

India har omtrent 13 millioner mikro-, små- og mellomstore bedrifter. Ifølge NewsPostIndia.com utgjør disse ti prosent av bruttonasjonalprodukt og omtrent 40 prosent av Indias eksport.

Flere søkekategorier
- På Facebook kan du søke etter profiler fra skoler og universiteter. På samme måte kan vi tillate at det søkes på visse nøkkelord, som igjen deles i flere kategorier, sa kommissæren.

I sin Facebook-variant vil han at innholdet skal være brukerstyrt, og Sircar tenker seg at sidene primært skal innholde nyttig bedriftsinformasjon.

Opp til myndighetene
Realiserer India et slikt nettforum, vil det bli landets første i sitt slag som brukes til å knytte kontakter med utenlandske små-bedrifter.

Den kanadiske ministeren var like entusiastisk etter møtet og sa at det nå er opp til indiske myndigheter å sparke ballen videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.