99 prosent av tenåringene i Norge har tilgang til internett og 70 prosent av de eldste tenåringene deltar daglig i ett eller flere nettsamfunn.

Fornyingsdepartementet er oppdragsgiver for undersøkelsen og mener ungdommens databruk sier mye om fremtiden.

- Dagens 16-19-åringer har vokst opp med Internett. Denne generasjonens bruk av medier og teknologi kan gi oss innblikk i måten vi samhandler på i morgendagens samfunns- og arbeidsliv, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

Undersøkelsen, som er gjennomført av Institutt for medier og kommunikasjon og Forsknings- og kompetansenettverk for IT, viser at ungdom bruker nettet til det resten av befolkningen stort sett bruker det til; underholdning, informasjonssøk og som en sosial innretning. Den viser i tillegg at den sosiale weben dominerer ungdoms mediebruk.

Staten til gjenbruk på Facebook
I rapporten som følger med undersøkelsen, anbefales det at offentlige virksomheter legger bedre til rette for at informasjon på offentlige nettsider skal kunne deles av andre.

- Staten skal ikke nødvendigvis opprette egne profiler eller digitale møtesteder i disse nettsamfunnene, men vi bør legge til rette for gjenbruk av offentlig informasjon. Dette er en demokratisk utfordring mer enn det er en teknisk utfordring, sier Grande Røys.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.