Det viser en ny undersøkelse av Post- og teletilsynet.

Blant OECD-landene er det bare Danmark som kan konkurrere på pris ved et forholdsvis lavt forbruk. Ved middels eller stort forbruk av telefoni havner Norge på en 4. plass. Da er målingen også justert for ulikheter i kjøpekraft.

Da Post-og teletilsynet presenterte 2007-tallene og oversikten for 1. kvartal 2008 for det norske ekommarkedet, hadde mobiltelefoni for første gang større omfang enn fasttelefonibruken.

- En liten milepæl
– Vi kan jo kalle det en liten milepæl, og den siste oversikten viser at mobiltelefonen har lagt fasttelefonen bak seg for godt, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Jensen mener at forbrukerne har et bredt utvalg av telefoner og selskaper å velge mellom på markedet.

– Det virker som de fleste aktørene er seriøse, men det som overrasker er egentlig at det er plass til så mange aktører i markedet, sier han.

Ifølge den siste statistikken fra tilsynet har bredbåndstelefoni flatet ut etter en sterk vekst i 2005 og 2006. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.