Telia har på rekordtid passer 98 prosent 4G-dekning. Telenor har til sammenligning en befolkningsdekning på vel 95 prosent. Det liker Telenor-sjef Sigve Brekke dårlig.

- Jeg gratulerer gjerne Telia med gode resultater og rask utbygging. Men vi får se hvor lenge det vil vare, sier Brekke når DN ham på det årlige bransjetreffet for telekomaktørene hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (tidligere Post- og teletilsynet) ii Lillesand onsdag ettermiddag.

- Hva mener du med det?

- Vi har jo langt flere 2G-basestasjoner enn Telia. Vi har forsert våre utbyggingplaner og innen neste høst vil alle disse basestasjonene ha 4G. Da vil vi være best både på dekning og på fart, sier Brekke og legger til at Telenor årlig investerer fire milliarder kroner i det norske mobilnettet.

- Ikke der den store kampen står

Brekke sier det er viktig for Telenor å være best på dekning og fart.

- Men det er ikke der den store kampen vil stå i fremtiden. Fremtidens vinner er den som klarer å være best på kontakten med kundene og som oppleves som best på leveranser av de digitale tjenestene kundene etterspør. Der er vi bare i starten på det som kommer til å bli et paradigmeskift på linje med den industrielle revolusjonen, mener Brekke.

Les også:
Innfrir dekningskrav før tiden dnPlus

Enige om felles dekningskart  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.