Cisco kjøper Acano, et privateid selskap med base i London, som leverer infrastruktur for samhandling og programvare for videokonferansemøter, ifølge en melding.

 

Solgt for andre gang

Bak Acano står flere tidligere topper i videokoferanseselskapet Tandberg, som ble kjøpt opp av nettopp Cisco i 2009. Fredrik Halvorsen, som var sjef i Tandberg, er styreleder i Acano.

Nå selger han alstå et videkonferanseselskap til Cisco for andre gang.

Halvorsen tror Tandberg-oppkjøpet ga Cisco mersmak:

- Jeg tror det er derfor de kommer tilbake til Europa andre gang til. De ser at de finner skarpe teknologier her, sier han til DN.

Cisco blar opp 700 millioner dollar - seks milliarder kroner - i kontanter og antatt fremtidig egenkapitalbasert avkastning. I tillegg er det incentivordninger knyttet til bindingstid for ansatte som følger med over i Cisco.

Da Halvorsen solgte Tandberg, ble prisen til slutt 19 milliarder kroner.

Etter Tandberg-salget ble Halvorsen videokonferansesjef i Cisco. Men det tok ikke lang tid før han hoppet av og begynte å jobbe for John Fredriksen. Samarbeidet mellom Halvorsen og Fredriksen var ikke helt knirkefritt, og Halvorsen ble deretter engasjert i Acano - som nå selges til Cisco.

Ifølge Finansavisen kom både Jan Chr. Opsahl, som var styreleder i Tandberg, og Celina Middelfart inn på eiersiden i Acano i 2014. Nå kan de innkassere gevinst.

Tidligere Tandberg-topper som ble med over i Acano er Odd Jonny "O.J." Winge og Geir Langfeldt Olsen. Nå kan alle innkassere en pen gevinst.

Det er også en gammel kjenning som nå er på kjøpersiden. Snorre Kjesbu var teknologidirektør i Tandberg, og ble med over til Cisco. Nå er det han som kjøper Acano på vegne av Cisco. 

 

Video til alle

Acano tilbyr maskin- og programvare som kan brukes til videkonferanse. "Denne teknologien lar kunder koble seg til videoløsninger fra flere leverandører på tvers av hybrid- og skybaserte miljøer. Dette oppkjøpet vil akselerere Cisco sin samhandlingsstrategi som fokuserer på å levere video overalt, gi den beste samhandlingsopplevelsen på tvers av alle endepunkter, alle skjermer, alle arbeidsplasser og til alle brukere", heter det i meldingen.

 

Les også:

- Slik jeg ser det har høyesterett aldri gått så langt i å beskytte journalistisk materiale

- Slik jeg ser det har høyesterett aldri gått så langt i å beskytte journalistisk materiale

- Vi er skuffet

1,8 milliarder i ekstrabevilgning til flere asylsøkere  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.