Høsten er på lik linje med våren en tid for å plukke frem treningsutstyret igjen etter en herlig ferie, gjerne med god mat og drikke. Overfylte treningsentre med sprekinger i tights og store kroppsbyggere kan gi alle og enhver komplekser, men frykt ei, det finnes nemlig et godt utvalg treningsspill til de tre store konsollene på markedet i dag. Noen av dem har vært i salg en god stund, men de får stadig nye utfordrere.

Wii Fit Plus

 

Verdig veteran

Det første du gjør i dette spillet er å stille deg opp på Wii Balance Board, og brettet vil deretter måle vekten og balansen din, og gir deg utifra dette en Wii fit alder. Desto mer du veier og mer ubalansert du er, desto mer økes denne alderen. Målet er å komme ned på din egen alder. Du får muligheten til å utføre en rekke øvelser med en trener eller spille ulike minigames hvor du kan danse, balansere, rocke med rockering, bokse osv. Øvelsene deles opp og endres etter hvilken type trening du ønsker. Spillet tilbyr balanseøvelser, styrke, kardio, aerobics og yoga. Alle resultater og treningsdata, samt en kalloriteller, lagres slik at det er lett å følge sin egen progresjon og se resultatene på oversiktlige grafer. Spillet lar deg til og med sammenligne kaloriene du har brent med et matprogram som viser kaloriinnhold i flere vanlige typer retter.

Verdien på resultatene fra denne treningen varierer ut i fra øvelsene og hvordan du går inn for å utføre dem. Jeg kjenner jeg blir mer bevisst på holdningen min, balansen og kroppen ved hjelp av Balance Boardet, men jeg kjenner liten effekt på minigames der jeg flakser med armene eller slår rytmiske slag i luften. Aerobic og styrke øvelsene derimot, får kroppen i gang, svetten kommer og jeg kjenner stølheten melde sin ankomst dagene derpå. Om du er uerfaren kan du starte ved å la Wii Fit Plus legge opp øvelser for spesielle områder på kroppen, eller om du er mer erfaren kan du lage ditt eget program fra bunnen av.

Konklusjon
Wii Fit Plus er et spill som har innlemmet mange gode øvelser i ulike typer treningsformer, i tillegg til morsomme minigames for dem som ikke liker å føle at de trener.

Les flere anmeldelser av treningsspill på Lyd & Bilde.

My fitness coach club

 

Alternativ til Move

Dette spillet skiller seg naturlig ut i bunken fordi det ikke finnes mange treningsspill til PS3 og Move riktig ennå. Spillet har hovedfokus på kardio, kjernestyrke, fleksibilitet, balanse, samt nedre og øvre kroppsdeler. I begynnelsen av spillet setter du deg ulike mål for hva du ønsker å oppnå med din trening, og ut i fra dette lages en treningsprofil hvor du får ulike poeng etter utførte øvelser i varierte typer og på ulike nivåer. Programmet setter sammen øvelser for at du lettere skal nå dine mål. Du velger selv hvilke treningsprogrammer du ønsker å utføre og på hvilken tid, siden det ikke er hver dag man har tid til en intensiv times kardiotrening.

Oversiktlige treningsgrafer hvor du kan følge din egen fremgang, er et stort pluss. Spillet er også meget enkelt å navigere i for å finne de øvelsene eller programmene du ønsker. En smule overivrig, og til tider masete coach er flink med oppmuntring under settene, men jeg kjenner også at jeg får flashbacks til damen som ledet eldretrimmen på fjernsynet for mange år siden.

Konklusjon
Riktig nok er dette et godt alternativ til PS3 Move nettopp fordi det får deg opp av sofaen og i tillegg kan få deg i litt bedre form enn du kanskje var, om du legger godviljen til. Men det finnes mange gode konkurrenter på andre konsoller som slår dette spillet på intensitet, valgmuligheter på øvelser og design.

Les flere anmeldelser av treningsspill på Lyd & Bilde.

Your Shape Fitness Evolved

 

Holder ikke ord

Utviklerne av Your Shape Fitness Evolved er ikke snaue i utsagnet om at dette spillet skal forvandle kroppen din til det du alltid har ønsket deg. Og de gjør sitt aller ytterste for å leve opp til dette. Spillet lar deg velge mellom egne treningsprogrammer, trene med en personlig trener, ta kurs eller spille underholdende minigames sammen med andre.

Kinect gir deg frihet til å trene uten kontroller og benytter sin avanserte teknologi til å måle resultatene du skaper. Den viser om du har deler som ikke er i balanse eller om du utfører en øvelse riktig. Resultatene føres oversiktlig, kan deles med venner og etterhvert som resultatene bedres øker nivået på treningen. Det finnes også en del nedlastbart innhold til dette spillet, så i tillegg til de allerede mange øvelsene kan du laste ned mange fler, noe som gir deg en utrolig valgfrihet og perfeksjonering av treningsprogrammet ditt.

Spillets dårlige sider er menyen som det tar alt for lang tid å gå igjennom, og slikt fungerer dårlig når du er midt i en økt, men ønsker å bytte øvelser. I tillegg kan gjenkjennelsen av kroppen din være noe upresis og dette påvirker kvaliteten over spillopplevelsen. Om dette er fordi dette spillet var en av de første i denne sjangeren til Kinect er mulig, ettersom dette har bedret seg i senere spill.

Konklusjon
Dette spillet leverer ikke det det lover, men har absolutt potensiale til å gjøre nettopp dette i eventuelle oppfølgere. Øvelsene er gode og mange, og gjør absolutt det de skal for kroppen, men er ikke nok til å veie opp for feilene og manglene dette spillet har.

Les flere anmeldelser av treningsspill på Lyd & Bilde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.