Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Magnus Eidem
Magnus Eidem les mer

Veldreid svensk androide

I et hav av nesten helt like smarttelefoner er det befriende å se at ikke alle Android-telefoner ser ut som om de er støpt i samme form.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Sony Ericsson så lenge ut til måtte lide samme skjebne som Nokia: Å bli fullstendig akterutseilt innenfor smarttelefoner. Men da de forlot Windows Mobile til fordel for Android skjedde det heldigvis gode ting. I dag representerer Sony Ericsson smarte telefoner med annerledes design og en enklere brukeropplevelse. Om ikke lenge blir Sony Ericsson til Sony, og da er det bra å se at de kan ta avskjed med en telefon som Arc S.

Design
Xperia Arc S er laget over samme lest som Xperia Arc. Nøyaktig samme lest, faktisk. Den har en design som er slank og har lekre kurver som står i skarp kontrast til mange av konkurrentenes kjedelige, sorte telefoner. En forskjell mellom Arc og Arc S er at den nye telefonen kan leveres i flere farger enn den gamle.

Jeg liker godt denne telefonens uttrykk og lave vekt. Dessverre har den kabinett i plast i stedet for metall, og dermed føles den ikke så solid. Men materialvalget gjenspeiles også i prisen på en positiv måte for Sony Ericsson.

 

Brukeropplevelse
På innsiden er det noen flere forskjeller. Den største er kanskje prosessoren som er oppgradert fra 1 GHz til 1,4 GHz. Dessverre synes jeg ikke dette merkes så godt i det daglige. Det kan skyldes at Sony Ericssons tilpassede grafikk tynger ned kapasiteten en del. Dette er på ingen måte en treg telefon, men jeg synes ikke de har klart å profitere skikkelig på den nye prosessoren.

Det grafiske brukergrensesnittet er veldig enkelt å bruke. Sony Ericsson har felles uttrykk på sine telefoner, og det egner seg godt for de mindre teknologiinteresserte brukerne. Avanserte brukere derimot, kan kanskje savne noen av de avanserte menyvalgene som Sony Ericsson har fjernet.

 

Multimedia
Arc S har i likhet med alle de nyere Xperia-telefonene et veldig bra kamera. Det er litt mindre skarpt og har ikke like skarpe farger som Iphone 4S, men forskjellen er ikke veldig stor. Arc S har også 16x digital zoom, som kan komme til nytte om lyset er bra. Den har også fått ansiktsgjenkjenning, noe Arc ikke hadde.

Videokvaliteten er 720p med 30 bilder i sekundet. Kvaliteten er blant de beste, men et merkbart stykke unna Iphone 4S, spesielt om du skal se videoene på en tv.

Arc S har HDMI-utgang for direkte tilkobling til en tv eller hjemmekinoanlegg. Dette er et bra alternativ om man skal vise frem eller spille av innhold. Den støtter også DLNA for trådløs overføring av bilder og film til tv-er.

Største ulempe med multimediastøtten på denne og alle Xperia-telefoner er at de ikke støtter alle hodetelefoner. Hodetelefoner som er laget med godkjenning fra Apple og de som har mikrofon på ledningen støttes ikke. Dumt for de som har betalt dyrt for god lyd på mobilen.

 Fempunktsjekken

Design

 

Fint å se at noen tenker på estetikk og ikke bare skjermstørrelse og tykkelse. Skjermen er av god kvalitet, og alle knapper fungerer godt.

Multimedia

 

Ytelsen er god nok til film og spill. Skjermen er også god å se på. Et stort minus er at Xperia-telefonene ikke støtter alle typer hodetelefoner. Foto og video holder høy kvalitet.

Ytelse

 

Trass i kraftig prosessor på 1,4 GHz oppleves ikke Arc S som lynrask. Det skyldes antakelig Sony Ericssons skall som ser ut til å være ganske tungrodd. Batterikapasiteten er inntil to dager, som er over gjennomsnittet for denne typen telefon.

Pris

 

Fra 3.100 kroner i nettbutikker. Her får man mye telefon for pengene, ikke minst om man er opptatt av en design utenom det vanlige.

Brukervennlighet

 

Denne telefonen kan de fleste lære seg med letthet og på kort tid. Avanserte brukere må være klare over at Sony Ericsson har fjernet enkelte av de mer avanserte menyene i Android.

Konklusjon
Sony Ericsson Xperia Arc S bringer ikke så mye nytt til markedet som ikke Arc allerede hadde. Men det er noen forskjeller, og forhåpentlig vil ytelsen bedres etter neste oppdatering av programvaren. Dette er uansett et godt kjøp, med god valuta for pengene. Bør stå langt oppe på ønskelisten for de som vil ha en telefon som bryter litt ut fra Android-formen.

Karakter

Pluss

Minus

 

Pen å se på
Bra batteri
God brukeropplevelse


Lite solid
Støtter ikke alle hodetelefoner


Nett

4-bånds gsm, 2-bånds turbo-3G, wlan, blåtann, gps, fm-radio

Skjerm

4,2 tommer, 480 x 854 piksler, 233 piksler per tomme, berøringsskjerm

Operativsystem

Android 2.3

Størrelse

125 x 63 x 8.7 mm

Vekt

117 gram

Kamera

8 megapiksler, autofokus, blits, ansiktsgjenkjenning

Internminne

1 GB

Minnekort

microSD

Tilkoblinger

3,5 mm lydplugg, microUSB, dlna, a2dp, hdmi

SAR-verdi (stråling)

0,66 W/kg

Se også disse testene fra Dagensit.no:

Lommeradar for de sosiale

Musikkmobil i særklasse

Smart og snakkesalig