Hvis du sliter med å finne på hva du skal pakke inn til jul, enten det er til deg selv eller andre, har vi 24 rødglødende julegavetips til deg. Her er de første seks.



Nettbrett er det nye farsotten. Det finnes dårlige og det finnes gode nettbrett. De siste er det færreste av, men et av de aller beste finner du her: iPad 2. Samsungs nye Galaxy nettbrett har kanskje bedre skjerm, Sonys infrarød fjernkontroll, men på brukeropplevelse er det fremdeles Apples nettbrett som gjelder. Det er standarden alle blir målt mot. Bare prøv selv. Legg en iPad i fanget på bestemor eller førsteklassingen, og legg merke til hvor fort både den gamle og nye generasjonen fikser det. Det er brukervennlighet det. Og for en julegave.

Fra 3.890 kroner.

Les vår test her: Milevis foran

 

Utvalget av gode og hodetelefoner ørepropper er voksende. Dessverre er det ikke alle smartmobiler som klarer å drive dem godt nok, og spille høyt nok. Da er Fiios lille hodetelefonforsterker enestående. Den blåser nytt liv i hodetelefonene dine, og gir deg umiddelbart bedre lyd for pengene. Fiios hodetelefonforsterkere finnes i flere størrelser, denne er både billig og bra, og rene turboen for smartmobiler med lav effekt på lydutgangen.

Pris: 798 kroner

 

Vi har alle opplevd det. Man må pakke en lader hver til alt man skal ha med seg. Med Hähnels smarte universallader, trenger man bare denne ene. Den lader nemlig de aller fleste Li-ion og Ni-MH batteriene fra 3,6 til 7,4V, mye brukt på kameraer blant annet . Men også ladbare AA og AAA-størrelse batterier – og man kan lade fra sigarettenneruttaket i bilen med en medfølgende adapter. Den kan også lade iPhone-en din. Alt man trenger å gjøre er å sette batteriet på de justerbare kontaktpunktene, og vente til batteriet er ladet. Enklere blir det ikke.

Pris rundt 400 kroner.

 

De fleste pakker kamerautstyret i en vanlig tursekk. Ikke så rart, de har ofte bedre bærekomfort enn en fotosekk. Amerikanske Lowepro har skjønt poenget, og laget en ryggsekk med plass til mye utstyr, men også varmt tøy, matpakke og turutstyr. Og, den er meget komfortabel å bære. Selv om man jogger, sykler eller går på ski. Photo Sport kommer i to størrelse. 200AW er den største av de to allværssekkene, og den har eget polstret rom med komprimering for fotoustyret, regntrekk, plass til drikkesystem, eget rom til turutstyr, og festeremmer for enda mer utstyr. Den perfekte tursekken for aktive fotografer, skulle vi mene.

Pris: Kr 1.699 kroner

 

For deg som vil bruke julebonusen på en ekstra hard pakke, kan Bang & Olufsens første iPod-dock være et alternativ. Beosound 8 er meget gjennomført både i design og lydkvalitet, og kan brukes med både iPhone og iPad så vel som vanlige iPoder. BeoSound 8 har utbyttbare høyttalerfronter, slik at du kan velge farger som passer både til humør og innredning. I tillegg til standard hvit og svart finnes og en rekke kraftige farger som rød, sølv, gul og oransje.

Pris rundt 7.995 kroner

 

Er det noen som kan trådløs lyd så er det Sonos. Årets nyhet fra amerikanerne er Play:3, en komplett høyttaler med trådløs lydtilkobling.

Med en slik i stua kan du spille av musikk direkte fra PC-en din eller gjennom Spotify (krever Premium konto til 99 kr/mnd). Ved å legge til flere Play:3 høyttalere kan du i prinsippet få trådløs musikk i hele huset. Musikkavspillingen styrer du enkelt med Sonos’ egen Controller App, som i år er lansert i en egen iPad-versjon. Helt sjef!

Pris 2.398 kroner

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om julegavetipsene på Lyd & Bilde.

Les også:

Julekalender for gadget-glade - del 2

Julekalender for gadget-glade - del 3