Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Henrik Bjerre
Henrik Bjerre les mer

En planke til begjær

Den trådløse lydplanken Libratone Lounge er elegant, låter fabelaktig, og med innebygd AirPlay er den definitivt noe som fortjener oppmerksomhet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Libratone har på kort tid blitt kjent som en seriøs leverandør av lekre, trådløse og kompakte lydanlegg, som låter fabelaktig. Dette er en stor lydplanke som tar seg best ut montert under storskjermen i stua (veggfeste følger med). Standardversjonen er bekledd i eksklusiv, grå kashmirull. Den litt dyrere premium-versjonen finnes også i fargene rødt, svart eller beige.

Libratone Lounge kobles til tv-en med en analog eller digital minijack-plugg. Det er ingen fjernkontroll og ingen betjening på selve planken. Siden lyden hentes fra tv-en endrer man volum med tv-ens fjernkontroll.

Libratone har en app til Iphone og Ipad som kan brukes til å endre lydprofil og som fjernkontroll, dersom du kobler Lounge til tv-en med optisk kabel. Dette gir den klart beste lydkvaliteten.

AirPlay
Lounge er selvsagt også laget for musikk. Da brukes AirPlay, en standard for overføring av musikk fra Apple-produkter og Itunes. Du er ikke begrenset til ett AirPlay-produkt, men kan koble til flere rundt i huset, som alle kan spille samme eller forskjellig musikk. Det er selvsagt mulig å blande mellom Libratones ulike AirPlay-modeller, og andre merker så fremt de har AirPlay.

Lydkvaliteten
Lyden fra Libratone Lounge er meget lett å like. Bassgjengivelsen er fyldig og stor, og gir et godt inntrykk av dypbass.

Mellomtonegjengivelsen er meget ren, og sangstemmer og strengeinstrumenter kommer godt ut fra høyttaleren. Den skiller godt mellom instrumentene, og overtonene henger naturlig sammen med grunntonene.

Libratones dypbassgjengivelse matcher ikke andre lydplanker med separat subwoofer. For, selv om bassgjengivelsen er velbalansert og fyldig, er eksempelvis Arvani Ergosound II langt mer standhaftig i bassen. Dette er noe som spesielt merkes når filmen går i skuffen.

Det er også klart at lydsporet på en moderne spenningsfilm krever enda mer muskelkraft og trøkk i bassen.

Det finnes ingen form for virtuell surroundlyd på Libratone Lounge. Derfor blir lydbildet temmelig flatt sammenlignet med andre lydplanker med Dolby Virtual Surround.

Konklusjon
Den trådløse lydplanken Libratone Lounge med AirPlay er som skapt for musikk, men funker også godt med film. På musikk har planken få rivaler. Den fyldige og samtidig stramme bassgjengivelsen kombinert med en meget god oppløsning oppover gjør at all musikk låter meget fint. Det mangler bare litt trøkk i dypbassen.

Men, igjen, du verden så bra på musikk!

Karakter

Pluss

Minus

 

Flott lyd på musikk
AirPlay


Slår ikke separat subwoofer på film


Les hele testen hos Lyd & Bilde.Du kan lese flere tester i vår rikholdige testseksjon.