Så var det på han igjen. Jeg minnes en måned av mitt liv for to år siden, da Trials HD ble lansert. Plustelig ble livet viet til halsbrekkende motorsykkelkjøring til langt på natt. Kombinasjonen av enkel fysikk med mangelen på tilfeldige elementer gjorde spillet til en rendyrket ferdighetsprøve av de sjeldne.

Det tar ikke mange minuttene med Evolution før jeg er tilbake på Trials-kjøret igjen. Lite er forandret, og takk og pris for det.

Moro med motor
Igjen kontrollerer jeg en motorsyklist med forakt for liv og helse som skal forsere en rekke spesiallagde baner med ramper, hopp og andre hindre. Det meste er som i forgjengeren, selv om bakgrunnene har blitt mer spektakulære med actionfylte hendelser og en rekke atmosfæriske effekter. Selv om spillet har tredimensjonal grafikk foregår det hele i to plan. Motorsykkelen min kjører fortsatt en fast oppsatt rute der mitt eneste bidrag er å gasse og bremse samt lene rytteren mot høyre eller venstre.

 

De enkle kontrollene er mer enn nok til å sette meg på prøve idet jeg raser nedover fjellsider, hopper over raviner, og suser over de mest vågale berg og dalbane-aktige konstruksjonene jeg har sett. Kontrollsystemet er perfekt balansert med spillets fysikkmotor. Små finjusteringer må til hele tiden, fart må tilpasses hopp, nedslag må beregnes og aksellerasjonen tilpasses stigningen.

Ganske snart får man en instinktiv tilhørighet med gassen, bremsen og leningen, og løpene handler mer om å kjøre riktig for å bevare en høyest mulig hastighet enn om å forsere vanskelige hindre.

Og ikke minst handler det om å slå vennene sine. Takket være en fantastisk onlineintegrasjon som hele tiden går i bakgrunnen av spillet, vekker spillet et utrolig konkurranseinnstinkt i meg. Hver gang jeg kjører en bane får jeg opp en markør som viser hvordan bestetiden til vennene mine ble oppnådd. En prikk med navn på som holder følge med meg mens jeg kjører. Jeg kan til enhver tid se om jeg kjører bedre eller dårligere enn mine venner, og det er nettopp dette som holder meg oppe om nettene.

 

Spiser timer som drops
Som om ikke den konstante utfordringen med å beleire venners rekorder var nok til å spise opp timer og døgn av livet ditt, har Red Lynx like godt lagt med en nivådesigner som er kraftig nok til at du kan lage stort sett hva du vil av halsbrekkende baner som så kan deles med alle andre Trials Evolution-spillere.

Klisjeen om "narkotika i spillform" har sjeldent vært så aktuell som i beskrivelsen av Trials Evolution. Spillets tilgjengelighet, det enkle kontrollsystemet og den konstante påminnelsen om dine venners prestasjoner gjør det svært enkelt å forsvinne inn i Trials Evolution i timer av gangen.

For Xbox 360.

Les hele testen og se flere bilder hos Spill.no.

Les flere spillanmeldelser og nyheter på Spill.no.