LG G Flex er den første bredt tilgjengelig smarttelefonen med bøyd skjerm. LG sier selv at de ikke har laget den for å vise at de kan, men fordi en bøyd skjerm er bedre enn en som er flat.

G Flex skilter også med selvreparerende bakdeksel. Det gir ikke mindre enn to unike egenskaper til denne telefonen.

Skjermen
Skjermen som sitter i telefonen er en P-OLED skjerm. I praksis betyr dette at det er en LED-skjerm med lavt strømforbruk og en dekkflate i plast fremfor glass. Selve skjermen er faktisk bøyelig, men siden resten av telefonen ikke har bøyelige komponenter er skjermens kurve fast.

LG har to hovedpoenger med å lage en bøyd skjerm, det ene er at telefonen følger ansiktsformen til brukeren slik at mikrofonen kommer nærmere munnen når man snakker. Det andre er at en buet skjerm er mer behagelig for øyet, og gir et mindre forvrengt bilde når man ser film og bilder.

Følelsen jeg sitter igjen med er at skjermen faktisk er behagelig å se på, men ikke voldsomt mye mer enn en flat skjerm.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det er én ting som ødelegger alt for LG i denne telefonen, og det er skjermkvaliteten. Oppløsningen er lav til en så stor skjerm og bildepunktene i skjermen sitter bare halvparten så tett som på de beste telefonskjermene. Bildet er kornete, veldig kornete. Faktisk så kornete at det distraherer meg under vanlig bruk. Tekst og bilder blir merkbart mindre detaljert, og det trekker opplevelsen svært langt ned for meg.

I tillegg til dette opplever jeg noe som ikke skal finnes på denne typen skjermer: Innbrenning. Ofte når jeg skifter fra et skjermbilde som har høy kontrast og har stått stille noen sekunder kan jeg tydelig se det forrige skjermbildet henge igjen bak det nye. Veldig skuffende og irriterende og absolutt ikke noe man venter fra en av verdens beste tv-produsenter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Selvreparerende deksel
LG sier at bakdekselet er selvreparerende. Det høres mer avansert ut enn det er, men funksjonen er uansett nyttig. Faktisk er det ikke dekselet som reparerer seg selv, men en folie som ligger utenpå. Denne folien er laget slik at den gir etter for trykk, men går alltid tilbake til sin opprinnelige form. Så lenge man ikke faktisk skjærer gjennom folien vil derfor riper forsvinne etter kort tid. Riper som går gjennom folien og inn i dekselet blir permanente.

Dette er en nanoteknologi som flere produsenter bør benytte seg av.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Brukeropplevelse
Mye er bra på G Flex også. Det er ingenting å si på brukervennligheten, og den er både kraftig i ytelsen og har et bra batteri. Størrelsen er velegnet til alle bruksområder, om man er komfortabel med en telefon som ikke kan betjenes med bare én hånd.

LG har gode apper for produktivitet, både kalenderen og e-postløsningen er bra.

Men også her kommer man ikke utenom at den kornete skjermen, av og til med innbrenning av bildet, ødelegger veldig mye av brukeropplevelsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Konklusjon
Denne telefonen oppfyller ikke sitt fulle potensiale. Den dårlige skjermen ødelegger alt for en telefon hvor nettopp skjerm står i fokus. LG lager utmerkede OLED-tv-er, så hva de har tenkt her er uforståelig for meg. Spesielt når prisen er så høy at man får en Ipad Mini og en god smarttelefon for samme pris.

Bøyd skjerm og selvreparerende deksler er gode teknologier som her blir ødelagt av en dårlig skjerm og en generelt middelmådig telefon.

Følg vår anmelder på Twitter:









Se også disse testene: