PÅ PLASS. Sony Xperia Z3 
                  er blitt slik Z2 burde vært.
PÅ PLASS. Sony Xperia Z3 er blitt slik Z2 burde vært.
Over 90 prosent av alle smarttelefoner som selges i Norge kommer fra Samsung eller Apple. Den eneste som i år har klart å utfordre disse, om enn bare litt, er Sony Xperia Z2. Den kom på markedet i mai i år. Den 30. september, bare fire måneder senere, kommer Sonys neste flaggskip, Xperia Z3. Mye er beholdt, men det er gjort mange små endringer som gjør at Z3 skiller seg ut. Etter min mening positivt. Det er akkurat som om Sony hadde det for travelt med å gi ut Z2, og at Z3 er det produktet Z2 skulle vært.

Z3 er noe smalere og noe tynnere enn forgjengere. Vekten er redusert med ti gram. De rette kantene er blitt buet og Sony satser på litt livligere farger enn sort og hvitt.

Multimedia

Dette er et viktig punkt for Sony. De putter all sin kunnskap fra tv-produksjon, hi-fi og kameraproduksjon inn i sine smarttelefoner. Med tydelig effekt. Først og fremst er Z3 den første smarttelefonen som kan spille av hd-lyd. Opplevelsen er fantastisk.

Sony har bra kamera også. Bildene blir skarpe og med mengder av farger, nesten litt for mettet med farge.

Videokameraet kan filme i Ultra-hd (4K), men det mest imponerende her er bildestabiliseringen. Jeg testet det i en berg-og-dal-bane og resultatet var fabelaktig.

Det er veldig enkelt å koble sammen en Sony-telefon med andre Sony-produkter. Du kan sende bilder til tv-en og lyd til hjemmekinoanlegget bare ved å legge telefonen oppå disse én gang for å etablere en forbindelse.

En spennende funksjon vi ikke kan teste ennå er avstandsspill på Playstation 4. Kort fortalt gjør denne funksjonen at man kan bruke telefonen som skjerm for en PS4-konsoll. Man kan også bruke Playstation-kontrolleren til å styre spillet på telefonen. Sony har ikke sluppet den appen ennå, så her har jeg bare erfaring fra demonstrasjoner i Sony-kontrollerte ­omgivelser.

Konklusjon

Alle som skal kjøpe seg ny Android bør ta en god kikk på Z3. Og har du mye annet Sony-utstyr hjemme bør du ihvertfall vurdere denne telefonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.