Nanoteknologi er en fantastisk ting. Ikke minst innen materialteknologi hvor man kan fremskape følelsen av så å si alle overflater syntetisk. Men dette er ikke bra nok for LG Electronics. Deres nye toppmodell G4 har bakdeksel av ekte ku-skinn.

For å være helt ærlig var jeg ved første inntrykk overbevist om at det var snakk om et forseggjort plastmateriale, spesielt siden det er vanskelig å skille innsiden av dekslet, som åpenbart er plast, fra utsiden av skinn. Men LGs dokumentasjon hevder hardnakket at det er snakk om ekte skinn fra ekte kyr, som er etterbehandlet i så stor grad at det nesten virker uekte. Visstnok tok det 12 uker å fremstille skinnet i den kvaliteten det brukes på telefonen.

Denne detaljen har en åpenbar fordel: Det gjør telefonen unik og spesiell.

Kameraet og knappene ser flotte ut på bilder, men er ikke like flotte i bruk alltid. Følelsen av luksus er heller ikke veldig fremtredende.
Kameraet og knappene ser flotte ut på bilder, men er ikke like flotte i bruk alltid. Følelsen av luksus er heller ikke veldig fremtredende. (Foto: Magnus Eidem)
Design

Skinndekselet er godt å holde i og den buede baksiden på telefonen gjør at den ligger godt i hånden. Men vær klar over at for de aller fleste er dette en tohåndstelefon med sin 5,5 tommer (14 cm) store skjerm, målt diagonalt.

På baksiden finner man også alle de fysiske knappene på telefonen, det vil si av/på og volum opp og ned. LG har brukt denne plasseringen en stund, så det blir antakelig akseptert av brukerne, men personlig mener jeg det ikke er den optimale plasseringen på en så stor telefon. Knappene er dessuten som oftest skjult for brukeren og noe vanskelig å skille fra hverandre.

Kantene og fronten på telefonen er mer ordinære. Det er ingen fysiske knapper på fronten.

Skjermen har Quad HD oppløsning (2560x1440 bildepunkter) og god lysstyrke og skarphet.

LG G4 er for stor til å brukes med én hånd i mange tilfeller.
LG G4 er for stor til å brukes med én hånd i mange tilfeller. (Foto: Magnus Eidem)
Multimedia

LG har gjort en god jobb med kameraet på G4. De har bygget inn en større bildesensor enn tidligere, noe som betyr at man kan utnytte med lysfølsomme objektiver. Bildesensoren er den brikken som erstatter gamle dagers kamerafilm, altså den brikken lyset treffer og gjør lyset om til et todimensjonalt bilde.

LG G4 yter veldig godt i svakt lys og telefonen har en rask og god fokusfunksjon. Jeg savner en del halvautomatiske innstillinger, men heldigvis er det en helt manuell modus for de som ønsker det. Man kan også lagre bildene i råformat for økt kontroll i etterbehandlingen.

Bildene blir detaljerte, uten overdrevent sterke farger. Også frontkameraet, på hele åtte megapiksler tar gode selvportrett og gruppebilder.

Jeg savner litt flere muligheter i videokameraet. Filmene blir gode, men det er ikke mange kreative muligheter bygget inn i programvaren.

Lydkvaliteten er ikke imponerende, dessverre. Den ligger på samme nivå som de fleste andre telefoner, noe ingen av dem burde være stolte av.

Fronten på G4 er mer ordinær.
Fronten på G4 er mer ordinær. (Foto: Magnus Eidem)
Brukeropplevelse

LG G4 er full av smarte snarveier og funksjoner som kan gjøre den avanserte telefonen enklere for brukerne. I hvert fall om man er en bruker som er komfortabel med smarttelefoner. For uerfarne brukere kan nok en del av funksjonene virke overveldende.

Det er ingen «enkel modus» tilgjengelig på telefonen, slik mange andre har.

Ytelsen er god og LGs tilpassede apper for e-post og kalender fungerer bra.

Generelt kan man si at det ikke er noe spesielt engasjerende med LGs brukeropplevelse, den er egentlig ganske generisk. Men den fungerer som den skal uten treghet eller feil.

Konklusjon

LG G4 er en utfordrer til Iphone og Samsung Galaxy som kan skilte med en unik design og et godt kamera. Det er ingen særskilte mangler i programvaren og prisen er midt på treet. Det mest skuffende er det svake batteriet.

Bruker du ikke telefonen altfor aktivt, eller kan lade ofte, kan dette være et godt alternativ for deg som ikke ønsker å ha det samme som alle andre.

Les hele avisen

Flere tester:
Samsungs nye vår
Tid for materialisme (x) dnPlus
Lager gull av gråstein  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.