Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

OpenOffice brer om seg

Minst 200.000 nordmenn brukte gratispakken OpenOffice ved utgangen av 2007. Antall nedlastinger øker jevnt og trutt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

- I mars i år hadde vi 65.000 nedlastinger av gratis-programvaren. Dette gir håp om at vi for 2008 vil ende opp med mellom en halv og en million nedlastinger totalt, sier Stein Lier i Akershus fylkeskommune, som er styremedlem i OpenOffice-brukergruppen i Norge.

De fleste brukerne er å finne i skolesektoren. I kommunesektoren er Sarpsborg, Kongsberg, Haugesund, Bærum, Fet, Aurskog Høland, Tønsberg, Stranda og Fredrikstad store brukere.

Les også:
Fjernet Microsoft fra kartet
Millioner spart på fri programvare

Hvis Akershus fylkeskommune bestemmer seg for å utvide bruken av OpenOffice til administrasjonen, vil dette være første gang at en offentlig instans tar i bruk gratisprogramvaren i nær sagt hele organisasjonen.

- Vi mener tiden er moden for å ta i bruk OpenOffice over hele linjen. Men det er noen forutsetninger som må på plass, blant annet at vårt økonomisystem og sak/arkivsystem kan jobbe opp mot OpenOffice, sier it-sjef Per Magne Aadnøy i Akershus fylkeskommune.

Dersom fylkeskommunen bestemmer seg for å utvide, vil OpenOffice ha 24.000 brukere i Akershus. Bare et lite mindretall vil bruke Microsofts Office-pakke.

Diskuter Open Office og Microsoft Office i DNForum.