En domstol har dømt nettstedet Torrentspy til å betale 30.000 dollar for hvert tilfelle av piratkopierte filmer som er distribuert gjennom nettstedet. Totalsummen i erstatningen er satt til 110 millioner dollar, eller 562 millioner norske kroner, skriver idg.se

Rettssaken har pågått siden februar 2006 og nettsiden har vært stengt siden mars i år.

Bevisføringen i saken har vært kontroversiell og det har vært urent spill på begge sider, ifølge idg.se. MPAA, filmselskapenes interesseorganisasjon, som er anklager i saken, har ansatt en hacker for å bryte seg inn i Torrentspys nettverk for å lete etter bevis.

Løy under ed
Torrentspy på sin side har blitt tatt i mened ved flere anledninger og de har også ødelagt bevis i saken. De forsvarer seg med at de gjorde dette for å beskytte identiteten til brukerne, skriver idg.se.

En lignende sak foregår mot svenske Pirate Bay, som er en av verdens mest kjente søkemotorer for såkalte torrent-filer. Torrent er en nedlastingsteknologi som i seg selv ikke er ulovlig, men som er svært populær blant filmpirater.

Les også: Vil kjølhale nettpirater

Pirate Bay er i Sverige saksøkt for 22 millioner svenske kroner i en lignende sak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.