Nå lanserer tv-produsenten LG de egne bredbåndsutgaver av flere av sine hdtv-modeller. Modellene vil ifølge NY Times koste inntil 2000 kroner mer enn standardutgaven.

Å tilby innhold fra internett rett i tv-apparatet er det mange som jobber med nå, men LG tilnærming er spesiell siden de putter nettilkoblingen rett i tv-apparatet i stedet for å hente signalene gjennom ekstrautstyr.

Les også: Pc-invasjon av tv-en

Men dessverre velger LG å ikke åpne for fullverdig nettsurfing for sine kunder. De akter nemlig ikke å oppgradere maskinvaren i tv-ene til å takle datakraften som kreves til dette. Derimot vil de åpne for særskilte nettjenester i tv-en, på samme måte som Apple TV-boksene bare har tilgang til skreddersydde sider med Youtube og podcasts.

Den første tjenesten som er annonsert er Netflix, en stor tjeneste for leie av film over internett. Med et Netflix medlemskap får man tilgang til et stort arkiv av filmer og tv-serier man kan se som man vil via en bredbåndstilkobling. På grunn av rettighetsproblematikk er tjenesten kun tilgjengelig i USA.

– Det er veldig symbolsk. TVs hellige gral har alltid vært å kunne tilby en internettkobling i tillegg til tv-signalene. Dette er et tidlig glimt av en langsiktig fremtid, sier Reed Hastings, administrerende direktør i Netflix til NY Times.

Hastings tror derimot ikke dette kommer til å bli svært utbredt raskt ettersom amerikanske forbrukere ikke bytter tv oftere enn hvert tiende år i snitt. Dermed vil det ta lang tid å oppnå en kritisk masse for tv-er med direkte nettilkobling.

LGs konkurrenter Samsung, Panasonic og Sony venter å annonsere lignende funksjoner for sine tv-er på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas denne uken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg med på Dagens it for flere nyheter fra messen.