En dataorm som går under navnet ”Conficker” eller ”Downadup” har skapt hodebry verden over, og millioner av pc-er verden over er infisert. Også her i Norge har et stort antall pc-er, blant annet i helsevesenet, blitt rammet.

Les også: Har infisert 9 millioner pc-er

Nå går Microsoft sammen med en rekke sikkerhetsselskaper og andre organisasjoner og utlover hele 250.000 dollar – rundt 1,7 millioner kroner – til de som kan komme med informasjon som fører til at de som står bak spredningen av ormen blir arrestert.

- Som en del av Microsoft pågående sikkerhetstiltak ser vi hele tiden etter måter å bruke et bredt utvalg av verktøy og utvikle metoder for å beskytte våre kunder, sier George Stathakopoulos i Microsofts Trustworthy Computing Group i en pressemelding.

Vil hjelpe myndighetene
I tillegg til Microsoft, står også blant andre Symantec, F-Secure, ICANN, VeriSign og AOL bak initiativet.

Microsoft skriver i pressemeldingen at de mener Conficker-ormen er et kriminelt angrep, og derfor ønsker å hjelpe myndighetene med å ta de kriminelle som står bak det. Innbyggere overalt i verden kan motta dusøren, i henhold til lovgivningen i hvert enkelt land.

Har du tips om Conficker-ormen bes du ta kontakt med politimyndighetene i det landet du befinner deg i, skriver Microsoft.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.