Dataormen "Conficker" - også kalt "Downadup" - har spredd seg med rekordfart, og skal nå ha infisert mer enn 10 millioner pc-er. Nå kommer en enda verre variant av ormen, som sprer seg på nye og smartere måter.

De kriminelle som står bak Conficker skal ha modifisert den opprinnelige ormen og laget en variant som har fått navnet Conficker B++. Sikkerhetsselskapet SRI International publiserte detaljer om den nye ormen på tirsdag, skriver PCWorld.com.

Den nye ormen ser ved første øyekast identisk ut med den gamle, men Conficker B++ bruker nye teknikker for å laste ned programvare fra nettet, noe som gir bakmennene større frihet til å gjøre hva de vil med pc-en din.

Pc-en din jobber for kriminelle
Infiserte pc-er kan brukes til en rekke formål, for eksempel for å sende ut spam, logge tastetrykk eller starte såkalte tjenestenektangrep (DoS) for å ta ned nettsteder. Inntil videre kan det se ut som om bakmennene ikke har brukt noen av disse teknikkene, men det er antageligvis bare et tidsspørsmål før de prøver å få millioner av infiserte pc-er til å begynne å jobbe for seg.

Sikkerhetsselskaper har inntil nå klart å forhindre spredningen av Conficker ved å blokkere nettsteder som ormen forsøker å kontakte for å få instruksjoner fra. Den nye versjonen av ormen skal imidlertid være i stand til å omgå slike blokkeringer.

Microsoft utlovte nylig 1,7 millioner kroner i dusør til den som kan komme med informasjon som fører til at de som står bak ormen blir arrestert og dømt. Les mer om dette her.

Les også: Har infisert 9 millioner pc-er (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.