Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Unngå PDF-smitte

Alvorlig sikkerhetshull i Acrobat Reader blir ikke rettet før i mars. Slik beskytter du deg nå.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

For noen dager siden ble det oppdaget et alvorlig sikkerhetshull i Adobes programmer for håndtering av PDF-dokumenter, Acrobat og Acrobat Reader.

Sikkerhetshullet vil bli tettet i en oppdatering som kommer den 11. mars, men før den tid står alle som bruker Acrobat i fare for å bli infisert av "ondsinnet programvare". Det finnes allerede eksempler på trojanere som utnytter sikkerhetshullet for å ta kontroll over brukerens pc. Trojaneren "troj_pidief.in" er ifølge sikkerhetsselskapet Trend Micro utkledd som en vanlig PDF-fil, men kan krasje pc-en og i verste fall ta over systemet.

 

Dagensit har fått rapporter om at mengden spam med PDF-vedlegg ser ut til å ha økt de siste dagene, noe som kan tyde på at angripere nå forsøker å utnytte sikkerhetshullet så godt det lar seg gjøre før Adobe tetter hullet.

Det er imidlertid mulig å beskytte seg. Gå inn på "Edit" og "Preferences" i Acrobat Reader, velg "JavaScript" fra menyen på venstre side og fjern haken ved "Enable Acrobat JavaScript". Du bør også være forsiktig med å åpne vedlegg du får på e-post eller i Messenger.