Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Monster-tv til 1.000.000 kroner

Danske designere slår på stortromma, midt i krisen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Stort, dyrt, tungt. Det må være oppsummeringen av Bang & Olufsens nye monster av en tv.

Eller hva sier du til skjerm på 103 tommer, pris på ca 100 000 euro (uten norske avgifter) og en vekt på drøye 500 kilo?

Hemmelig
Det er det velrenomerte britiske tidsskriftet WhatHiFI som avslører hemmeligheten BeoVision 4-103. Og danske pleasure.dk får bekreftet monsterets eksistens av Bang & Olufsens administrerende direktør Kalle Hvidt Nielsen. 

Stort
Skjermen er en 103 tommers plasmaskjerm produsert av Panasonic for det danske luksusmerket. Den har selvfølgelig full HD på 1920x1080 og B&O systemet VisionClear, som blant annet kontinuerlig måler tilstedeværende lys i rommet og justerer lysnivået på skjermen deretter. For å ha en behagelig seeropplevelse bør den store skjermen bo i en stor stue. Normal seeravstand er nemlig syv til åtte meter.

På baksiden er det et rom hvor du kan plassere og koble til satelittmottaker, mediesenter-pc eller annet utstyr. Helt uten at den kan sees utenfra selvfølgelig.

Dyrt
Siden BeoVision 4-103 ikke blir offisielt lansert før 18. mars er prisen i Norge fremdeles ukjent. Men en pris på omtrent 100 000 i euro-området kan tyde på at prisen runder en million norske kroner. Fra denne datoen kan du også få bestilt vidunderet. Men du har god tid på deg til å forsterke gulvet. Levering blir det nemlig ikke før i juli.

Tungt
Og å forsterke gulvet i stuen kan kanskje bli nødvendig. For om skjermstørrelsen er XXL står ikke vekten noe tilbake. Drøye 500 kilo er slaktevekt uten eksterne høyttalere. Det inkluderer et nyutviklet høytalersystem og et understell med alle inntillingsmuligheter.

  B & O sine tv-er er kjent for god lyd. Til BeoVision 4-103 har selskapet utviklet en ny aktiv høytaler som har fått navnet Beolab 10. Den kommer først til syne når tv-en er slått på og kommet opp i seerhøyde.

Understellet senker nemlig skjermen ned mot gulvet når tv-en ikke er på, slik at den skal virke mindre dominerende i rommet. Den kan også snu og helle på skjermen slik at du får optimal betraktningsvinkel.

Det ultimate undeholdningsalteret?